More

  “Sunt copil al Europei”, concurs organizat la Şcoala din Lunca Paşcani

  Array

  Astăzi, 7 mai 2016, Școala Gimnazială Lunca Pașcani a fost gazda concursului județean “Sunt copil al Europei”. Concursul se află la cea de a doua ediție și se adresează elevilor din ciclul primar, gimnazial și preșcolar.

  Proiectul a cuprins concursul de creaţie artistică- plastică cu participare directă şi indirectă, secţiune destinată elevilor din ciclul primar și din ciclul gimnazial și cu participare indirectă pentru preșcolari, prezentarea semnificațiilor zilei de 9 mai și un program artistic dedicat Zilei Europei și a urmărit identificarea, stimularea şi valorificarea potenţialului creativ al elevilor în spiritul valorilor promovate de Uniunea Europeană prin realizarea unor lucrări literare şi plastice originale, având ca temă copilăria în Europa.

  “Idealurile și calitatea vieții promovate de Uniunea Europeană ne-a motivat în realizarea acestui proiect gândind că putem avea un viitor mai bun alături de oameni care iși doresc acest lucru, cu adevărat. Un învăţământ care se vrea european, integrat în Uniunea Europeană, urmăreşte stimularea interesului copiilor pentru afirmarea de sine şi pentru instruirea conform nevoilor şi capacităţilor fiecăruia.

  Cunoașterea semnificației zilei de 9 mai pentru români, a istoricului Uniunii Europene, a simbolurilor, tradițiilor și obiceiurilor țărilor europene sunt obiective pe care le-am realizat în urma desfășurării acestui proiect. Partenerii nostri în proiect au fost ISJ Iași, școli, licee și grădinițe din Municipiul Pașcani, Municipiul Iași și comunele limitrofe, dar și din județul Vrancea.” spun organizatorii.

  În concurs s-au prezentat un număr de 250 lucrări la secțiunea cu participare indirectă și peste 100 de elevi au utilizat concret informaţiile acumulate prin realizarea de creaţii literare, compoziţii plastice şi lucrări practice, lucrări care au fost rodul imaginaţiei, creativităţii, fanteziei, simţului estetic, toate acestea fiind menite să îndeplinească nu numai un rol utilitar, dar mai ales să satisfacă nevoia de frumos.

  Concursul a fost coordonat de profesor Axinte Gabriela, profesor Adavidoaiei Mariana și echipa de profesori din școală.

  Ce părere ai?

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  rca-ieftin.ro

  PULSUL ZILEI

  Nu esti conectat la internet