14.5 C
Paşcani
vineri, septembrie 29, 2023
Array

Suceava: Curse noi spre Roma și Bologna de pe Aeroportul ‘Ștefan cel Mare , în perioada Sărbătorilor de Paște

Aeroportul Internațional ”Ștefan cel Mare” operează, începând de joi, noi curse, fiind introduse zborurile suplimentare Milano – Bergamo – Suceava și retur, Roma – Suceava și retur, precum și Bologna – Suceava și retur, a declarat presei, joi, președintele Consiliului Județean (CJ), Gheorghe Flutur.

El a precizat că, pe 13 aprilie, operează cursele aeriene Roma — Suceava și retur, cu aterizare la ora 11,15 și decolare la ora 11,45, precum și Bologna — Suceava și retur, cu aterizare la ora 12,15 și decolare la ora 12,45, aceleași curse urmând să opereze, după același orar, și pe 20 aprilie.

Totodată, zborul suplimentar Milano — Bergamo — Suceava și retur va opera pe 17 aprilie, cu aterizare la ora 11,50 și decolare la ora 12,20.

Președintele CJ Suceava a mai spus că, odată cu intrarea în vigoare a orarului de vară, valabil până în 27 octombrie, pe lângă cursele regulate spre Londra — Luton și Milano — Bergamo, au fost introduse curse directe spre Veneția, Roma și Bologna.

Potrivit lui Flutur, CJ Suceava va aloca pentru Aeroportul Internațional ”Ștefan cel Mare”, în acest an, suma de 10 milioane de lei, pentru achiziționarea unei autospeciale de prevenire și stingere a incendiilor de ultimă generație, dar și pentru aparatură de securitate pentru pasageri și bagaje, pentru modernizarea remisei PSI și pentru cumpărarea a două scări pentru îmbarcarea și debarcarea pasagerilor.

”În momentul de față, aeroportul sucevean este unul dintre cele mai moderne din țară, având servicii de cea mai înaltă calitate, o pistă nouă și modernizată, sistem de balizaj și ILS de înaltă performanță, și care, după modernizare, este în permanentă căutare de noi operatori aerieni”, a spus Flutur, subliniind că numărul de pasageri pe Aeroportul Suceava este în continuă creștere, în acest an estimându-se că va depăși 250.000.

Gheorghe Flutur a adăugat că în martie s-a înregistrat un număr record de pasageri, peste 13.000, fiind de zece ori mai mare comparativ cu perioada similară a anului trecut, aceste date putând fi depășite pe parcursul lunii în condițiile în care, în prima decadă, s-au înregistrat deja peste 6.000 de pasageri.

Sursa – radio iasi

Alte articole