Array

Suburbiile Pascaniului sufocate de gunoaie. Unii plătesc de două ori, alţii aruncă pe unde apucă

Suburbiile municipiului Paşcani sunt sufocate de gunoaie. Fostele canale de irigaţii sau scurgeri, bălţile şi paraiele sunt pline de mizerie adunată de ani de zile. Mai mult pe câmpurile de la periferie au apărut adevărate gropi de gunoi unde sunt depozitate resturi manajere de localnicii care nu au contracte cu societatea de salubritate. Acesta situaţie a fost recunoscută chiar de primar, în şedinţa Consiliului Local de la sfârşitul lunii trecute.
În acelaşi context edilul municipiului a spus că nu este mulţumit de activitatea poliţiştilor locali care ar trebui să îi amendeze pe cei care arunca gunoaiele pe unde apucă.
O altă problemă este că nota de plată pentru depozitarea gunoiului pe domeniul public trebuie achitata de Primărie din bugetul local. Altfel spus contribuabilii care au contract la salubritate trebuie să plătească şi nota de plată pentru ceilalţi.
În aceeaşi şedinţă preţul serviciului de salubritate de la Paşcani a fost majorat cu 56%, de la 1 august. Populaţia va plăti câte 13 lei pe lună, de persoană iar agenţii economici 113 lei/mc
Menţionăm că administratia locală va amenaja 220 de platforme betonate unde vor fi amplasate containerele pentru depozitarea selectivă a gunoaielor. Investiţia trebuie realizată până când staţia de transfer de la Ruginoasa va intra în funcţiune, cel mai probabil, în primăvara anului viitor. Pascaniul a aderat la asociaţia judeţeană de salubritate în anul 2009 şi în consecinţă trebuie să transporte gunoiul la groapa ecologică de la Tutora Iaşi. Mai mult operatorul regional va fi stabilit în urma unei licitaţii la care Pascaniul, municipiul Iaşi şi Târgu Frumos vor să participe în comun.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Primăria Hârlău, cereri de finanţare prin PNRR pentru reabilitarea termică a unor clădiri publice 

Aleșii locali ai orașului Hârlău au aprobat depunerea a trei proiecte, în cadrul Planului...

Primăria Pașcani vrea să cumpere autobuze electrice pentru transportul public

Primarul Municipiului Pașcani, Marius Pintilie, a inițiat astăzi un...

Cotnariul se înfrățește cu o comună de pe Prut

Demersuri pentru înfrățirea comunei Cotnari cu o comună de...

Dezbatere despre dezinformare și rolul educației media, la „Miron Costin” Pașcani

Săptămâna aceasta a debutat la "Miron Costin" din municipiul Pașcani cu un...