17.7 C
Paşcani
duminică, octombrie 1, 2023

SUBSTANȚE PERICULOASE TRANSPORTATE NECORESPUNZĂTOR

La data de 13 decembrie a.c., polițiștii din cadrul Biroului Rutier Iași împreună cu reprezentanți ai I.S.U.J. Iaşi au oprit pentru control un ansamblu de vehicule format dintr-o autoutilitară și semiremorcă condus pe DE 583, pe raza comunei Vânători, de un bărbat de 37 de ani, din comuna Probota.  

În urma controlului auto efectuat, s-a constatat că bărbatul transporta substanţe periculoase, fără a deţine certificat de competenţă profesională ADR. 

De asemenea, conducătorul auto nu era dotat cu echipament individual de protecţie, iar autovehiculul nu era placardat corespunzător pentru transportul substanţelor periculoase şi nu deţinea echipament minimal de protecţie.  Operatorul de transport a fost sancționat contravențional, de către reprezentanţii I.S.C.T.R. Iaşi.

Totodată, la faţa locului au fost remediate deficienţele în ceea ce priveşte dotarea cu echipament individual de protecţie pentru conducătorul auto, echipamentul de protecţie minimal pentru autovehicul, placardarea autovehiculului, conducătorul auto fiind înlocuit cu un alt conducător auto care deţine certificat de competenţă profesională ADR.  

Alte articole