More

  Subiecte uşoare la proba obligatorie a bacalaureatului de toamnă

  Array

  La matematică au lipsit 16% din totalul absolvenţilor care s-au înscris. Cei care nu au vrut matematica, 61 din 770, au dat ieri examenul la istorie.

  Elevii care susţin examenul de bacalaureat în sesiunea de toamnă au dat în cursul zilei de ieri cea de-a doua probă scrisă, proba obligatorie a profilului, la mate­ma­tică sau la istorie. La nivelul ju­deţului Iaşi, conform cifrelor furnizate de Inspectoratul Şcolar Judeţean, au fost înscrişi un număr total de 770 de candidaţi, dintre care 709 la matematică şi 61 la istorie. Dintre aceştia au fost prezenţi doar 609, 561 la matematică şi 48 la istorie, fiind absenţi un număr total de 161 de candidaţi.

  Din informaţiile primite de la profesori specializaţi pe cele două domenii, subiectele au fost, de departe, suficient de uşoare astfel încât elevii să poată lua nota de trecere fără nicio problemă.

  În ceea ce priveşte subiectele de la matematică, profesorul Cristian Pravăţ, de la Colegiul Tehnic „Gheorghe Asachi“ din Iaşi, apreciază că acestea au urmărit cu exactitate structura de la ultimele sesiuni de examinare, nefiind nicio surpriză majoră. Din cele trei subiecte, primul a avut şase puncte „care se plimbă prin a­proa­pe toată materia din clasele a IX-a şi a X-a“, în timp ce punctul al doilea „are două probleme, una din materia din clasele a XI-a şi una pentru a XII-a“, apreciază profesorul.

  „Structura este ace­eaşi, subiectele sunt similare, chiar şi la nivel de conţinut. La punc­tul al treilea a fost o pro­blemă de analiză de clasa a XI-a şi cealaltă de analiză de clasa a XII-a. Din ce am văzut în subiec­tele de la matematică-informa­ti­că şi ştiinţe şi tehnologic, gradul este acelaşi. Legat de dificultate, pot spune că subiectul a fost uşor pentru o persoană care se pregă­teşte în mod constant şi, într-a­devăr, sunt structurate astfel în­cât elevul are posibilitatea să scoată nota de trecere“, a spus prof. Cristian Pravăţ.
  Continuarea pe Ziarul de Iasi

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Accident din cauza vitezei. Soferii au scapat cu viata

  Accident rutier in apropiere de podul peste calea ferata, la iesirea din Pascani. `In cursul zilei de sambata 23 ianaurie, in jurul orei 11...

  România s-a născut la Iași: 162 de ani de identitate și unitate națională în capitala istorică a României

  Acum 162 de ani, printr-una dintre cele mai mari inițiative de conștiință și putere națională, România se năștea la Iași, după secole de sacrificii...

  „Mortul viu” de la Iaşi rămâne mort din punct de vedere oficial. Dovada că e mai greu să învii decât să mori

  ”Mortul viu” aşteaptă decizia oficială a autorităţilor pentru a i se anula certificatul de deces şi a-şi continua viaţa în mod normal. Gabriel Luca, ieşeanul...

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI