10.7 C
Paşcani
joi, octombrie 28, 2021
Array

Studiu pentru abandonarea sau conservarea barajului de la Lunca Paşcani

Perspectiva reluării şi finalizării lucrărilor pentru darea în folosinţă a barajului de la Lunca Paşcani este tot mai îndepărtată. Ministerul Energiei a anunţat că Hidroelectrica SA, compania statului român care a preluat acesta investitie, a demarat realizarea unor studii în vederea abandonării sau conservării şi punerii în siguranţă a lucrărilor executate. Răspunsul a fost dat în urma interpelărilor făcute de parlamentarii PSD Vasile Axinte şi Victorel Lupu. Deputatul păşcănean spune că acesta problemă va fi reluată în toamna, după vacanţă parlamentară.
Situaţia ar putea fi deblocata măcar pentru finalizarea barajului şi a lacului de acumulare dacă Hidroelectrica SĂ renunţa la pretenţiile financiare şi preda cu titlul gratuit lucrările, pentru a fi continuate. O astfel de solicitare a fost făcută de Administraţia Bazinala de Apă Siret, dar fără nici un rezultat până acum. În ceea ce priveşte centrală electrică, Hidroelectrica susţine că nu are interes să finalizeze investiţiile pe motiv că investiţia nu s-ar justifica din cauza costurilor prea mari pentru producţia unui MW de energie electrică.
Până acum toţi parlamentarii care i-a avut Pascaniul au promis că vor reuşi să convingă guvernanţii să finalizeze acesta investiţie strategică dar au rămas doar vorbele. Lucrările la Barajul de la Lunca Paşcani au început în anul 1986 şi abandonate imediat după Revoluţie. Investiţia a fost realizată în proporţie de peste 85% fiind cheltuite peste 100 de milioane de euro şi ar mai fi nevoie de încă cel puţin 40 de milioane de euro, conform ultimelor estimări.

DE LA ACELAȘI AUTOR

Micii bucătari și actori de la grădiniță!

Micii bucătari și actori de la grădiniță! Mici dar cu talent! Copiii alături de cadrele didactice ne...

Primăria caută pază pentru piețele agroalimentare

Primăria caută pază pentru piețele agroalimentare Se caută servicii de pază pentru cele două piețe din Pașcani...

Arestată pentru evaziune fiscală

Arestată pentru evaziune fiscală  Politistii din Hirlau au actionat pentru depistarea si clarificarii situatiei persoanelor urmarite. În cadrul...

ACŢIUNE ÎN TRAFIC LA PAŞCANI. Vezi ce amenzi s-au dat

ACŢIUNE ÎN TRAFIC LA PAŞCANI  La data de 15 martie a.c., în intervalul orar 15.00 – 19.00, poliţiştii...

METEO

ALTE ȘTIRI

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Să fim oameni, nu roboți!

Uitați-vă cu atenție în jurul vostru! În fiecare scară de bloc, pe orice stradă din suburbii este...

PULSUL ZILEI