20.4 C
Paşcani
sâmbătă, iunie 25, 2022
Array

STUDIU. Motivul pentru care ar trebui să bem până la 6 ceşti de cafea

Femeile care beau până la şase ceşti de cafea pe zi prezintă un risc scăzut de a suferi de cancer de col uterin, în timp ce bărbaţii pot ţine la distanţă cancerul de prostată cu aceeaşi cantitate de cafea. La această concluzie au ajuns oamenii de ştiinţă de la Universitatea Harvard, SUA, după ce au realizat un studiu în care au fost incluşi 117.000 de voluntari.

Datele studiului arată că persoanele care beau ocazional sau cele care optează pentru ceai negru sau verde, pe motiv că conţine aceeaşi substanţă activă, respectiv cofeina, nu pot beneficia de aceste efecte ale băuturii, scrie Daily Mail.

Pentru a ajunge la această concluzie, savanţii au monitorizat efectele cafelei asupra unui grup de 67.000 de femei şi 50.000 de bărbaţi, trecuţi de 20 de ani. Rezultatele au arătat că persoanele care beau între patru şi şase cafele pe zi prezentau un risc cu 25% mai mic de a suferi de cancer, spre deosebire de cei care beau o singură ceaşcă pe zi. Datele cercetării mai arată că bărbaţii care beau până la şase ceşti de cafea prezintă un risc cu 18% mai mic de a se îmbolnăvi de cancer de prostată. În plus, predispoziţia la o formă gravă a acestui tip de cancer este cu 60% mai redusă în cazul acestor persoane.

Experţii precizează că aceleaşi beneficii s-au constatat şi în rândul voluntarilor care au ales cafeaua decofeinizată.

Acesta nu este primul studiu care scoate în evidenţă efectele benefice ale cafelei. Cercetările precedente au arătat că persoanele includ în dieta zilnică această băutură prezintă un risc scăzut de a suferi de diabet de tip II, de cancer de colon şi chiar de Parkinson.

GANDUL

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow