4 C
Paşcani
miercuri, decembrie 1, 2021

Studiu de ,,mântuială” pentru Autostrada Unirii. Unde e tunelul? Raportul dur al CNAIR

Raport devastator al Companiei de Drumuri la adresa firmei din Spania care a predat Studiul de Fezabilitate pentru tronsonul de autostradă Târgu Mureş – Târgu Neamţ, parte din Autostrada Unirii- A 8.

Într-un raport de 27 de pagini realizat de Direcţia Tehnică din CNAIR şi consultat de site-u; Economedia, se arată motivele respingerii Studiului de Fezabilitate, principala problemă fiind nivelul scăzut al documentaţiei şi lipsa de profesionalism din partea Prestatorului : ,,În urma analizei efectuate s-a constatat faptul că o mare parte din observaţiile emise anterior, pentru revizia 0 a Studiului de Fezabilitate nu au fost implementate. Astfel, se constată un interes scăzut şi o lipsă de profesionalism din partea Prestatorului care se traduce printr-un nivel scăzut de calitate a documentaţiei” se arată în raportul Companiei de Drumuri redactat în cele trei săptămâni de la primirea documentaţiei pe un stick.

Contractul pentru reactualizarea Studiului de Fezabilitate a fost semnat în 2019 cu firma Acciona din Spania, în mandatul ministrului Răzvan Cuc pentru 17 milioane lei, jumătate faţă de valoarea estimată la lansarea licitaţiei. Predarea documentaţiei s-a făcut cu o întârziere de peste o jumătate de an şi cu mari probleme de calitate pe care le reclamă CNAIR.

Cele mai importante observaţii :

-Documentaţia pentru cele două tronsoane de Autostradă T 1 şi T 2 nu este tratată similar atât din punct de vedere al componentei cât şi al modului de prezentare al pieselor desenate.

Lucrările proiectate sunt la nivel de ,,schiţă” nefiind prezentate mai multe elemente (ridicare topografică, scurgerea apelor, elemente geometrice în plan) fapt pentru care această planşă nu poate fi prezentată ca un plan de situaţie aferent proiectării unor lucrări de drumuri

-Sunt prezentate planşe desenate la scări atipice 1 : 250. Nu se înţelege modul de amplasare al tunelului în raport cu axul Autostrăzii.

 

sursa Zdi

 

DE LA ACELAȘI AUTOR

Câți români încă mai au WC-ul în curte. Țara ar putea scăpa de toaletele din spatele casei în 10 ani

Toaletele din spatele casei încă sunt ”la modă” în România, cu toate că nu e un subiect...

Există smântâna de post! Rețeta cu ingrediente 100% naturale

Smântâna merge de minune la tot felul de preparate culinare, dar ce ne facem când suntem în...

Pâinea s-ar putea scumpi cu până la 15%. Avertismentul producătorilor români

Pâinea care ajunge pe mesele românilor ar putea fi mai scumpă în perioada următoare cu până la...

INS: Peste 23% dintre români nu își permit un trai decent. Cum este distribuită sărăcia în țară

Peste 23% dintre români nu își permit un trai decent, dublu față de țările dezvoltate din Europa...

METEO

ALTE ȘTIRI

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Să fim oameni, nu roboți!

Uitați-vă cu atenție în jurul vostru! În fiecare scară de bloc, pe orice stradă din suburbii este...

PULSUL ZILEI