19.4 C
Paşcani
marți, mai 24, 2022
Array

Studiu: De ce nu le plac bărbaţilor fructele şi legume

Specialiştii în psihologie de la Universitatea State Kent din Ohio, citaţi de Live Science, susţin că au descoperit explicaţia pentru care bărbaţii mănâncă mai puţine legume şi fructe decât femeile.

Spre deosebire de femei, bărbaţii nu cred că legumele şi fructele aduc beneficii sănătăţii.

Coordonatorul studiului, profesorul Updegraff, a folosit datele a 3.400 de subiecţi chestionaţi în cadrul unui studiu al Institutului Naţional de cancer şi obiceiuri alimentare.

Aproximativ 40% dintre subiecţi aveau vârste cuprinse între 35 şi 54 de ani, iar întrebările erau legate de atitudinile, credinţele şi comportamentul alimentar pe care îl au.

După centralizarea rezultatelor, cercetătorii au ajuns la concluzia că femeile cred mai mult decât bărbaţii în beneficiile consumului de legume şi fructe. Femeile consideră că acestea le ajută să să arate mai bine şi să trăiască mai mult.

Bărbaţii nu se lasă motivaţi şi convinşi de cei din jur atunci când vine vorba de consumul de fructe şi legume. Spre deosebire de femei, aceştia nu iau în calcul varianta unei gustări sănătoase sub presiunea celor din jur, deoarece au nevoie să deţină controlul asupra regimului alimentar.

Sursa: Gandul

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articoleAdis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow