More

  Studiu: De ce nu le plac bărbaţilor fructele şi legume

  Array

  Specialiştii în psihologie de la Universitatea State Kent din Ohio, citaţi de Live Science, susţin că au descoperit explicaţia pentru care bărbaţii mănâncă mai puţine legume şi fructe decât femeile.

  Spre deosebire de femei, bărbaţii nu cred că legumele şi fructele aduc beneficii sănătăţii.

  Coordonatorul studiului, profesorul Updegraff, a folosit datele a 3.400 de subiecţi chestionaţi în cadrul unui studiu al Institutului Naţional de cancer şi obiceiuri alimentare.

  Aproximativ 40% dintre subiecţi aveau vârste cuprinse între 35 şi 54 de ani, iar întrebările erau legate de atitudinile, credinţele şi comportamentul alimentar pe care îl au.

  După centralizarea rezultatelor, cercetătorii au ajuns la concluzia că femeile cred mai mult decât bărbaţii în beneficiile consumului de legume şi fructe. Femeile consideră că acestea le ajută să să arate mai bine şi să trăiască mai mult.

  Bărbaţii nu se lasă motivaţi şi convinşi de cei din jur atunci când vine vorba de consumul de fructe şi legume. Spre deosebire de femei, aceştia nu iau în calcul varianta unei gustări sănătoase sub presiunea celor din jur, deoarece au nevoie să deţină controlul asupra regimului alimentar.

  Sursa: Gandul

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Sărbătorile de iarnă 2020 în Europa. Ce reguli vor impune statele în contextul pandemiei Covid-19

  Europa se pregăteşte pentru primul Crăciun pe timpul pandemiei de Covid-19, cu restricţii pentru reuniunile de familie, recomandări pentru evitarea îmbrăţişărilor, relatează Reuters. Guvernele de...

  O aliniere rară a planetelor va avea loc în decembrie 2020. Fenomenul nu a mai avut loc de zeci de ani

  În decembrie 2020 va avea loc un fenomen astronomic inedit, o aliniere de planete. Jupiter și Saturn se vor afla foarte aproape una de alta,...

  Indicele la zi, privind rata infectării cu COVID-19, în Pașcani, Târgu Frumos, Hârlău și împrejurimi – DOC

  Municipiul Pascani reuseste in ultima perioada sa mentina un indice al cazurilor cumulate sub pragul de 1,5/mia de locuitori. Potrivit informatiilor oficiale transmise de...

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI