More

  Studiu: De ce nu le plac bărbaţilor fructele şi legume

  Array

  Specialiştii în psihologie de la Universitatea State Kent din Ohio, citaţi de Live Science, susţin că au descoperit explicaţia pentru care bărbaţii mănâncă mai puţine legume şi fructe decât femeile.

  Spre deosebire de femei, bărbaţii nu cred că legumele şi fructele aduc beneficii sănătăţii.

  Coordonatorul studiului, profesorul Updegraff, a folosit datele a 3.400 de subiecţi chestionaţi în cadrul unui studiu al Institutului Naţional de cancer şi obiceiuri alimentare.

  Aproximativ 40% dintre subiecţi aveau vârste cuprinse între 35 şi 54 de ani, iar întrebările erau legate de atitudinile, credinţele şi comportamentul alimentar pe care îl au.

  După centralizarea rezultatelor, cercetătorii au ajuns la concluzia că femeile cred mai mult decât bărbaţii în beneficiile consumului de legume şi fructe. Femeile consideră că acestea le ajută să să arate mai bine şi să trăiască mai mult.

  Bărbaţii nu se lasă motivaţi şi convinşi de cei din jur atunci când vine vorba de consumul de fructe şi legume. Spre deosebire de femei, aceştia nu iau în calcul varianta unei gustări sănătoase sub presiunea celor din jur, deoarece au nevoie să deţină controlul asupra regimului alimentar.

  Sursa: Gandul

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Electrocasnicele vor avea o nouă etichetă energetică în UE. Ce schimbări aduce noua scară de consum de la 1 martie

  Uniunea Europeană introduce o nouă etichetă energetică îmbunătățită a UE pentru aparatele de uz casnic în toate țările europene, care urmează să fie implementată...

  Ce este AMOC. E la cel mai scăzut nivel din ultimii 1.000 de ani și poate aduce apocalipsa în Europa și SUA

  Circulația Oceanului Atlantic care stă la baza Curentului Golfului (Gulf Stream), sistemul meteorologic ce produce vremea caldă și moderată în Europa, este la cel...

  Cum se va schimba clima României până în 2100. Nepoţii noştri nu vor mai şti ce e zăpada

  După furtuna care a lovit Capitala sâmbătă seară, experţii atrag atenţia că ne îndreptăm spre o eră deloc plăcută din punct de vedere termic. Fenomene...

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI

  Înapoi
  Discuta pe Facebook
  Discuta pe Whatsapp