-1.2 C
Paşcani
marți, februarie 7, 2023

STUDIU. 93% dintre sticlele cu apă îmbuteliată sunt contaminate cu particule de plastic

Un studiu despre apa îmbuteliată arată că aproape toată conţine particule de plastic. Universitatea de stat din New York a realizat testele şi din 250 de eşantioane verificate 93% erau contaminate. Vorbim despre unele dintre cele mai cunoscute mărci internaţionale comercializate în nouă dintre cele mai populate ţări.
În medie, fiecare litru conţine cam 10 particule de grosimea unui fir de păr. Cercetătorii cred că aceste bucăţi provin din capac, în momentul în care este desfăcut. Nu se ştie încă ce impact au particulele de plastic asupra sănătăţii, dar acest studiu reprezintă un punct de plecare către cercetări în această direcţie.

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a anunțat că va demara cercetări privind potențialele riscuri ale plasticului din apa îmbuteliată. În studiul Universității din New York au fost analizate 259 de sticle de din 9 țări (SUA, China, Brazilia, India, Mexic, Indonezia, Liban, Kenya și Thailanda) și au fost incluse în cercetare 11 branduri care vând apă îmbuteliată. Dintre cele 259 de sticle analizate, doar 17 nu conțineau particule de plastic.

Oamenii de știință au concluzionat că apa îmbuteliată conține o cantitate de plastic de cel puțin două ori mai mare decât apa de la robinet. Cel mai întâlnit tip de plastic din sticlele cu apă este polipropenul, folosit în fabricarea capacului.

Printre brandurile testate de studiu se numără Aqua (îmbuteliată de Danone), Aquafina (PepsiCo), Bisleri (Bisleri International), Dasani (Coca-Cola), Epura (PepsiCo), Evian (Danone), erolsteiner (Gerolsteiner Brunnen), Minalba (Grupo Edson Queiroz), Nestlé Pure Life (Nestlé), San Pellegrino (Nestlé) și Wahaha (Hangzhou Wahaha Group).
SURSA: DIGI24.RO

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow