More

  STUDIU. 40 la sută dintre șomeri se gândesc să plece din țară

  Array

  Mai bine de o treime dintre români nu cred că îşi vor găsi un loc de muncă anul acesta, iar mulţi şomeri se gândesc să plece într-un alt oraş sau chiar în străinătate pentru a-şi căuta un job, potrivit datelor unui studiu realizat la începutul anului.

  Potrivit studiului, 34% dintre români care au răspuns la întrebări nu sunt optimişti în privinţa găsirii unui loc de muncă în 2017.

  Dacă vorbim despre intenţiile pe care le au şomerii chestionaţi, aproape 39% dintre aceştia iau în calcul relocarea într-un alt oraş pentru a găsi un job, iar a 40% se gândesc chiar la părăsirea ţării pentru a-şi căuta un loc de muncă.

  În ceea ce priveşte românii angajaţi care au răspuns la acest studiu, o treime din aceştia ar fi dispuşi să se mute în alt oraş pentru un post mai bun, în timp ce peste 51% dintre ei vor să rămână la actualul loc de muncă.

  Cu toate că multe persoane care au participat la studiu au spus că le vor creşte salariile anul acesta, peste 45% dintre români spun că nu își vor permite un concediu mai scump decât anul trecut şi doar puţin peste 27% dintre cei chestionaţi au afirmat că vor putea să îşi aleagă o vacanţă mai scumpă.

  Studiul a fost realizat de Smart Dreamers şi au răspuns la întrebări peste 1.000 de persoane. Marja de eroare a studiului prezentat este de +/- 3%

  Neîncredere privind piaţa muncii

  34% – cred că e puţin probabil să îşi găsească un loc de muncă

  Intenţiile şomerilor

  38,9% – relocare într-un alt oraş pentru un loc de muncă

  39,6% – părăsirea ţării pentru un post

  Intenţiile angajaţilor

  51,05% – păstrarea actualului loc de muncă

  30,31% – relocarea într-un alt oraş pentru un post mai bun

  Vacanţe 2017

  45,54% – nu își vor permite un concediu mai scump decât anul trecut

  27,17% – își vor permite un concediu mai scump în 2017

  Date tehnice

  Perioadă studiu: 25 ianuarie – 25 februarie 2017

  Eşantion: 1.060 de persoane

  Marjă de eroare: +/- 3%.

   

  SURSA: DIGI24.RO

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Prețurile pentru serviciile funerare ale morților de COVID-19 ar putea exploda! Lucrătorii din domeniu se tem să-i îmbrace pe decedați: „Va fi o nenorocire”

  Prețurile pentru serviciile funerare ale morților de COVID-19 ar putea exploda! Lucrătorii din domeniu se tem să-i îmbrace pe decedați: „Va fi o nenorocire”. //

  Din 13 aprilie se deschide un nou flux de vaccinare la Pașcani. Situația în ultimele 24 de ore în Iași

  Începând cu data de 13 aprilie vor fi deschise fluxuri suplimentare în centre existente: 4 în Mun. Iași, 1 în Pașcani, 1 în Podu Iloaiei. //

  Când am putea renunța la purtarea măștii în spațiile publice. Anunțul prim-ministrului Cîțu

  Prim-ministrul Florin Cîțu a anunțat vineri că românii ar putea renunța la purtarea măștii în spații publice în momentul în care se atinge pragul de 10 milioane de persoane imunizate. //

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI

  Nu esti conectat la internet