-3.7 C
Paşcani
miercuri, februarie 8, 2023

Student spaniol ucis pe trecerea de pietoni de un SUV Volvo condus de o şoferiţă de 23 de ani din Pârcovaci

Un student spaniol venit cu bursă Erasmus la Universitatea „Al.I. Cuza” din Iaşi a fost trimis în sicriu acasă după ce a fost lovit pe o trecere de pietoni din Copou de o şoferiţă din Pârcovaci. Accidentul tragic a avut loc miercuri spre joi noaptea, în jurul orei 2.00, chiar pe trecerea de pietoni din faţa chioşcului nonstop din faţa universităţii, în apropiere de casa de Asigurări de Sănătate.

 


Adrian Garcia Pereira, în vârstă de 20 de ani, se afla împreună cu un grup de prieteni în zonă, şi iniţial au traversat cu toţii bulevardul dinspre corpul A al universităţii pentru a merge la chioşcul nonstop. Potrivit martorilor, după ce s-au aprovizionat cu produse de la magazin, grupul a traversat înapoi strada pe partea universităţii, însă Adrian Garcia s-a răzgândit şi a dat să se întoarcă la magazin, moment în care a fost lovit puternic de un Volvo care circula dinspre Fundaţie către Agronomie. Autoturismul era condus de o tânără de 23 de ani, Veronica Mădălina Iacob, cu domiciliul în satul Pârcovaci, de lângă Hârlău.

Fata este şi ea studentă la una dintre facultăţi şi a obţinut permisul din anul 2017, însă nu este la primul accident rutier. Deocamdată, poliţiştii nu ştiu viteza de deplasare a autoturismului condus de tânără, însă accidentul a fost surprins de camerele de supraveghere din zonă, înregistrările fiind luate de Poliţia Rutieră. Adrian Garcia a fost transportat la spital, unde a murit în jurul orei 3 noaptea. Şoferiţa a fost testată cu alcooltestul, şi nu se afla sub influenţa alcoolului. În acest caz, poliţiştii au deschis dosar penal pentru ucidere din culpă.

Tânărul era din zona zona Galicia, Spania, şi era student la Facultatea de Ştiinţe ale Educaţiei din Coruna. El era în anul trei şi venise într-un schimb de experienţă Erasmus la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza”. Vestea morţii tânărului a afectat membrii comunităţii din Coruna, care aşteaptă în zilele următoare repatrierea corpului. În semn de omagiu, conducerea facultăţii din Coruna a cerut un minut de reculegere în memoria tânărului, pentru ziua de luni, 4 octombrie, ora 12. De asemenea, pe site-ul facultăţii a fost plasată o panglică neagră cu numele studentului în semn de doliu.

Sursa Ziarul de Iasi

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow