17 C
Paşcani
duminică, septembrie 26, 2021
Array

Strunga: Primăria solicită finanțare europeană pentru două proiecte

Demersuri adminsitrative pentru atragerea fondurilor europene in comuna Strunga. Zilele trecute, administratia locala a depus doua proiecte pentru modernizarea unui drum din localitatea Strunga si infiintarea unui centru de informare turistica.
Cele doua initiative au fost depuse prin intermediul unui grup de actiune locala denumit Iasi Sud-Vest, in cadrul unei sesiuni de accesare a fondurilor europene, ce are loc in perioada 01 august – 18 septembrie a.c..
Valoarea proiectului privind modernizarea drumului, in care este inclusa si reabilitarea unui pod pentru un curs de apa, este de 100.000 euro, iar pentru infiintarea unui centru de informare turistica ar fi nevoie de 80.000 euro. Administratia locala motiveaza necesitatea unui centru pentru a informa turistii care trec prin zona despre cele 14 izvoare cu apa minerala si sulfuroasa, un parc natural, doua hanuri pescaresti si mai multe lacasuri de cult.
Proiectele au fost depuse la sediul Grupului de Actiune Locala din localitatea Strunga, iar cererile de finantare vor fi transmise catre Fondul European Agricol Pentru Dezvoltare Rurala.

Mentionam ca din acest grup de actiune locala mai fac parte si comunele Strunga, Ruginoasa, Helesteni, Al.I.Cuza, Butea, Mircesti, Halaucesti, Mogosesti –Siret, Costesti, Bals, orasul Targu-Frumos si comuna Gheraesti, judet Neamt.

DE LA ACELAȘI AUTOR

Cum se cumpara o functie la Primaria Pascani. Monica Oneata a luat 1700 euro spaga de la absolventa de facultate, pentru un post la...

Un nou caz de inselaciune la Primaria Pascani. Un salariat al institutiei a promis unei tinere din...

Nici un titlu de proprietate, intr-un an de zile! Incompetenții din Primăria Pașcani dau vina pe alții. Functionarii cu experienta au fost lasati sa...

Conducerea Primariei Pascani reactioneaza vehement dupa ce prefectul judetului a spus ca a identificat probleme importante in...

Cresa din Pascani, in subordinea gradinitei. Care vor fi consecintele

Singura cresa din municipiul Pascani , nr 1 din zona Deal si-a pierdut personalitatea juridica si a...

Primarul Pascaniului, pozitiv Covid -19, dupa intalnirea cu presedintele Consiliului Județean Iași

Primarul municipiului Pascani, Marius Pintilie a fost depistat pozitiv cu Covid -19, desi a urmat schema complete...

METEO

ALTE ȘTIRI

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Să fim oameni, nu roboți!

Uitați-vă cu atenție în jurul vostru! În fiecare scară de bloc, pe orice stradă din suburbii este...

PULSUL ZILEI