1.9 C
Paşcani
joi, decembrie 8, 2022
Array

Strunga: Primăria solicită finanțare europeană pentru două proiecte

Demersuri adminsitrative pentru atragerea fondurilor europene in comuna Strunga. Zilele trecute, administratia locala a depus doua proiecte pentru modernizarea unui drum din localitatea Strunga si infiintarea unui centru de informare turistica.
Cele doua initiative au fost depuse prin intermediul unui grup de actiune locala denumit Iasi Sud-Vest, in cadrul unei sesiuni de accesare a fondurilor europene, ce are loc in perioada 01 august – 18 septembrie a.c..
Valoarea proiectului privind modernizarea drumului, in care este inclusa si reabilitarea unui pod pentru un curs de apa, este de 100.000 euro, iar pentru infiintarea unui centru de informare turistica ar fi nevoie de 80.000 euro. Administratia locala motiveaza necesitatea unui centru pentru a informa turistii care trec prin zona despre cele 14 izvoare cu apa minerala si sulfuroasa, un parc natural, doua hanuri pescaresti si mai multe lacasuri de cult.
Proiectele au fost depuse la sediul Grupului de Actiune Locala din localitatea Strunga, iar cererile de finantare vor fi transmise catre Fondul European Agricol Pentru Dezvoltare Rurala.

Mentionam ca din acest grup de actiune locala mai fac parte si comunele Strunga, Ruginoasa, Helesteni, Al.I.Cuza, Butea, Mircesti, Halaucesti, Mogosesti –Siret, Costesti, Bals, orasul Targu-Frumos si comuna Gheraesti, judet Neamt.

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow