-7.9 C
Paşcani
luni, ianuarie 30, 2023

Strigăt disperat de la Spitalul de Boli Infectioase. “Lupta cu virusul a fost pierdută”

Florin Roşu, managerul de la Spitalul de Boli Infectioase Iaşi, anunţă că bătălia cu virusul în acest moment a fost pierdută. Curtea Spitalului este plină de ambulanţe cu bolnavi COVID, care nu au loc de internare nicăieri în Iaşi şi la niciun sputal din zona Moldovei.

“Lupta cu virusul SarsCov2 a fost pierduta! Toate unitatile sanitare impreuna cu Unitatile si Compartimentele Primiri Urgente au pus la dispozitie maximum resurselor umane, financiare (mai putin Spitalul Militar, care, in nici unul dintre valurile pandemice nu si-a facut „simtita prezenta”).

Putem sa operationalizam cat de multe paturi ATI, putem deschide noi spitale sau converti cat de multe sectii non-COVID in sectii COVID, rata scazuta a vaccinarii impreuna cu dezinformarea polulatiei a fost factorul determinant care ne-a adus in acest scenariu.

Toti pacientii si accentuez: TOTI pacientii COVID -19 au fost consultati direct sau indirect(prin intermediul unui coleg de alta specialitate) de catre medicii de boli infectioase(o munca titanica pe am facut-o prin prisma grijei ,empatie si respectului pentru pacienti).

COVID-19 nu este o patologie exclusiv infecto-contagioasa, ea imbraca valentele tuturor specialitatilor, de aceea, interdisciplinaritatea este esentiala.

sursa zdi

 

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow