15.2 C
Paşcani
joi, septembrie 28, 2023
Array

Străzile publice sub controlul cetăţenilor supăraţi

După numeroasele tunuri din banii contribuabililor, unii păşcăneni au început să înţeleagă că şi ei pot pune stăpânire pe domeniul public. O femeie din suburbia Blăgeşti a cerut primarului, astăzi la audienţe, să interzică accesul căruţelor pe strada unde locuieşte, mai ales a celor cu lemne. Asta pentru că fac gălăgie şi au început să dispară unele lucruri din curţile gospodarilor, susţine reclamanta.
În replică edilul municipiului a explicat că străzile fac parte din domeniul public şi că nu poate să interzică circulaţia căruţelor. A sfătuit-o să reclame furturile la Poliţie pentru prinderea hoţilor.
O situaţie şi mai surprinzatoare este cea de pe strada Dealul Spirii, spre suburbia Lunca Paşcani. Acolo tot mai muţi locatari au amenajat chiar pe strada cocoaşe din prundiş şi nisip pentru ai determina pe şoferi să circule cu viteză redusă. Sunt din ce în ce mai dese, aşa încât circulaţia rutieră se desfăşoară cu dificultate. Asta după ce tot mai multe clădiri au început să fie afectate, în urma trepidaţiilor. Problema este că străzile aparţine domeniului public şi că nimeni nu poate construi sau modifica ceva fără aprobarea administratiei locale.

Alte articole