Array

Străzile publice sub controlul cetăţenilor supăraţi

După numeroasele tunuri din banii contribuabililor, unii păşcăneni au început să înţeleagă că şi ei pot pune stăpânire pe domeniul public. O femeie din suburbia Blăgeşti a cerut primarului, astăzi la audienţe, să interzică accesul căruţelor pe strada unde locuieşte, mai ales a celor cu lemne. Asta pentru că fac gălăgie şi au început să dispară unele lucruri din curţile gospodarilor, susţine reclamanta.
În replică edilul municipiului a explicat că străzile fac parte din domeniul public şi că nu poate să interzică circulaţia căruţelor. A sfătuit-o să reclame furturile la Poliţie pentru prinderea hoţilor.
O situaţie şi mai surprinzatoare este cea de pe strada Dealul Spirii, spre suburbia Lunca Paşcani. Acolo tot mai muţi locatari au amenajat chiar pe strada cocoaşe din prundiş şi nisip pentru ai determina pe şoferi să circule cu viteză redusă. Sunt din ce în ce mai dese, aşa încât circulaţia rutieră se desfăşoară cu dificultate. Asta după ce tot mai multe clădiri au început să fie afectate, în urma trepidaţiilor. Problema este că străzile aparţine domeniului public şi că nimeni nu poate construi sau modifica ceva fără aprobarea administratiei locale.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Primăria Hârlău, cereri de finanţare prin PNRR pentru reabilitarea termică a unor clădiri publice 

Aleșii locali ai orașului Hârlău au aprobat depunerea a trei proiecte, în cadrul Planului...

Primăria Pașcani vrea să cumpere autobuze electrice pentru transportul public

Primarul Municipiului Pașcani, Marius Pintilie, a inițiat astăzi un...

Cotnariul se înfrățește cu o comună de pe Prut

Demersuri pentru înfrățirea comunei Cotnari cu o comună de...

Dezbatere despre dezinformare și rolul educației media, la „Miron Costin” Pașcani

Săptămâna aceasta a debutat la "Miron Costin" din municipiul Pașcani cu un...