1.9 C
Paşcani
sâmbătă, decembrie 3, 2022

Străzile din orașul Târgu Frumos vor fi reabilitate! Investiție de aproape 1 milion de euro

Nu mai puțin de 6 străzi din orașul Târgu Frumos vor fi reabilitate. A fost semnat contractul cu o valoare de aproape 1 milion de euro. Comisia de evaluare a ales oferta constructorilor cu prețul cel mai mic depusă în cadrul licitației

Noi investiții sunt anunțate în orașul Târgu Frumos, județul Iași. Recent, a fost finalizată licitația pentru reabilitarea mai multor artere. Contractul de lucrări în valoare de 5,4 milioane de lei, fără TVA, aproape 1 milion de euro, a fost câștigat de societatea Eky-Sam SRL, controlată de controversatul afacerist Ion Echimov. La procedură au participat mai multe societăți, dar au fost descalificate. Au fost depuse sesizări și la Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor (CNSC), dar au fost respinse.

”Starea de degradare a fost evaluată prin examinarea vizuală a străzilor. Astfel, în urma vizitei în teren s-au identificat următoarele: sistemul rutier existent, împietruirea se află în stare continuă de degradare, dar nu se observă cedări în sistem. Împietruirea existentă prezintă degradări locale cum ar fi gropi cu adâncimea medie de 5-10 cm, denivelări în profilul transversal, deprofilări, făgașe. În profil transversal, străzile prezintă iregularități și deformări, pantele transversale nu sunt asigurate, ceea ce face ca scurgerea apelor să nu se facă corespunzător”, se arată în caietul de sarcini.

Primăria va moderniza 6 străzi din orașul Târgu Frumos cu o lungime de aproape 4 kilometri

Pe lista de investiții se află următoarele străzi: Unirii, Nucărie, Măicuța, Ogorului, Lunca Bahluieț, Nouă. Lungimea arterelor este de 3.993 de metri.

”Suprafața de rulare a străzilor analizate este constituită din balast/pământ. Tronsoanele de stradă analizate nu prezintă trotuare. În prezent, străzile nu au dispozitive de scurgere și evacuare a apei pluviale corespunzătoare, aceasta stagnând pe partea carosabilă. Străzile nu sunt prevăzute cu semnalizare rutieră corespunzătoare”, se mai arată în documentația procedurii.

Suprafața totală a părții carosabile existente a tronsoanelor este de aproximativ 15.500 mp. Ordinul de începere a lucrărilor trebuie dat în termen de 180 de zile de la semnarea contractului. Cel mai probabil, șantierul va fi deschis în primăvară. O procedură similară a fost organizată și în anul 2020.

Primăria orașului Târgu Frumos a semnat și pentru extinderea canalizării

Totodată, Primăria Târgu Frumos a semnat contractul pentru extinderea canalizării din oraș cu societatea Rekainstal Shop SRL, din Iași. Valoarea finală a contractului a ajuns la 590.358 de lei, fără TVA, aproape 100.000 de euro.

”Înaintea începerii lucrărilor pe un amplasament, se includ a fi executate, fără costuri suplimentare, lucrările pregătitoare necesare, după caz, constate după vizitarea amplasamentelor: curățarea suprafețelor de teren de frunze, crengi, arbuști, iarbă, buruieni, noroi acumulat sau alte materiale inutilizabile depozitate accidental”, sunt condițiile impuse de autoritatea contractantă.

Conform caietului de sarcini, autoritatea contractantă vizează realizarea lucrărilor de extindere pe străzile Lunca Bahluieț, Adâncata, Ogorului și Unirii. Canalizarea va traversa străzile din orașul Târgu Frumos pe o lungime de 500 de metri.

Sursa BZI

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow