12.4 C
Paşcani
vineri, martie 24, 2023
Array

Strategul Pasaniului la un pas de insolventa

– +

Societăţii Avensa Consulting, care a implementat proiecte de sute de milioane de euro, i se cere intrarea în incapacitate de plată.
(P) Incepe dimineata cu newsletter-ul Ziarul de Iasi!

Una din cele mai solide firme de consultanţă din România, care a realizat şi implementat la nivel naţional proiecte de sute de milioane de euro, trece din nou printr-un moment de cumpănă. Pe numele companiei Avensa Consulting s-a depus la Tribunalul Iaşi o cerere de intrare în insolvenţă. Creditorul care a formulat solicitarea către instanţă este un alt jucător ieşean de pe piaţa serviciilor de consultanţă, ABV Total Proiect SRL. Cererea a fost înregistrată la Tribunalul Sindic în urmă cu două zile dar, momentan, magistraţii nu au stabilit data când va fi analizată.

Anul trecut, la finele lunii noiembrie, compania a primit o lovitură puternică, prin decesul fondatorului şi directorului general. La doar 38 de ani, Ionuţ Nechita, proprietarul Avensa Consulting, considerat de mulţi drept un model în domeniul consultanţei în proiectele cu finanţare europeană, a pierdut lupta cu o boală necruţătoare. Avensa realiza afaceri de 9,5 milioane lei conform ultimului bilanţ disponibil, cel din 2013, şi tot atunci a ieşit pe profit cu jumătate de milion de lei. În cadrul firmei figurau la 31 decembrie 2013 31 de salariaţi, potrivit informaţiilor disponibile pe pagina de internet a Ministerului Finanţelor Publice. Datoriile firmei erau de circa 2,6 milioane de lei, potrivit aceluiaşi bilanţ citat anterior. Actualmente, în fruntea companiei Avensa Consulting se află văduva fostului proprietar, Roxana Nechita.

Continuare in Ziarul de Iasi

Alte articole

Mobilizare pentru reîmpădurirea zăvoiului din Verșeni

Administratia locala din comuna Miroslovesti continua impadurirea zavoiului din...

Au fost aprobate bursele pentru elevi la Târgu Frumos

Legislativul local din orașul Târgu Frumos a aprobat numărul...

Legislativul pascanean, sedinta cu 18 proiecte

Legislativul pascanean se reuneste in sedinta ordinara pe 30...

Cardurile pentru alimente vor fi încărcate mai repede, înainte de Paște

Beneficiarii voucherelor pentru alimente vor primi cea de-a doua...
Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow