35.4 C
Paşcani
miercuri, iulie 28, 2021
35.4 C
Paşcani
miercuri, iulie 28, 2021
Array

Strategie guvernamentala pentru salvarea IMM-urilor. Constantinescu reconfirmat in functia de vicepresedinte al Senatului

Un parlamentar din judetul Iasi a cerut Ministerului Economiei sa elaboreze o strategie pentru salvarea firmelor mici si mijlocii de la insolventa. Asta deoarece numarul lor a scazut ingrijorator de mult si odata cu ele, locurile de munca.
In sfarsit numarul mare de cazuri de insoventa si faliment in randul IMM-urilor a atras atentia politicienilor. Pascaneannul Florin Constantinescu, vicepresedintele Senatului Romaniei a adresat astazi o interpelare Ministerului Economiei prin care a cerut elaborarea in regim de urgenta a unei strategii pentru salvarea firmelor de la insolventa si faliment.
Senatorul a atras atentia ca in ultima perioada acest fenomen a crescut ingrijorator de mult ceea ce a dus la o contractie a economiei romanesti, mai ales in zona Moldovei.
Conform statisticelor cele mai multe insolvenţe înregistrate anul trecut a fost comerţul cu amănuntul, respectiv 5.789 de firme. Urmând comerţul cu ridicata şi distribuţia – 4.508 firme, construcţii – 3.771 firme, alte activităţi de servicii – 2.130 de companii şi hoteluri şi restaurante – 1.823 firme. La polul opus, sectoarele cu cele mai puţine insolvenţe înregistrate au fost producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică – 71 de firme, industria extractivă – 101 firme şi sănătatea şi asistenţa socială – 113 companii.

Mentionam ca senatorul Florin Constantinescu a fost reconfirmat in functia de vicepresedinte al Senatului Romaniei odata cu inceperea noii sesiuni parlamentare.
Orizont.info

Ce părere ai?

Meteo

Paşcani
cer acoperit de nori
35.4 ° C
36.3 °
32 °
39 %
2.2kmh
87 %
mie
35 °
joi
33 °
vin
30 °
sâm
34 °
Dum
29 °

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Un sistem putred, in care omul nu conteaza!

Urmăresc cu uimire șirul evenimentelor privitoare la copiii obligați să meargă pe jos, printre mașini, câțiva km zilnic, până la locația provizorie, după ce...

Politica si cadourile pentru copii

Festivitatile programate la Pascani pentru Ziua Nationala a Romaniei sunt blocate. Daca vineri nu se va intampla o minune, pe 1 Decembrie nu vor mai...

Administratie si politica, fara suflet

PSD Pașcani a uitat să facă politică în cei 8 ani de zile cât a fost la putere.  S-a văzut și la ședința în...

PULSUL ZILEI