12.7 C
Paşcani
luni, mai 23, 2022
Array

Strategie fara aviz din cauza lipsei dezbaterilor publice. Consilieri ironizati de un functionar grabit

Strategia de Dezvoltare a Municipiului Pascani a devenit bataia de joc a unor functionari din Primarie. Astazi documentul nu a obtinut avizele comisiilor de specialitate, pe motiv ca nu a fost organizata o dezbatere publica. Mai mult proiectul contine si o serie de informatii gresite sau neactualizate. Problemele au fost ridicate de jurnalisti. Cand au cerut socoteala, consilierii au fost trimisi pe internet chiar de functionarul care s-a ocupat de acesta problema.
“Poate nu ati citit bine pe internet…! Am lasat proiectul in dezbatere 11 zile, mai mult, cu o zi, decat prevede legea dar nu am primit nici o sugestie.”

Acestea au fost justificarile unui functionar din Primarie atunci cand consilierii au incercat sa afle de ce nu a fost organizata o dezbatere publica pe marginea noii strategii de dezvoltare a municipiului Pascani. Mirela Pavel sustine ca documentul a stat cat trebuie, afisat pe internet, 11 zile, dar ca pascanenii nu au fost interesati sa trimita completari sau propuneri.
Replica indrazneata a functionarului a venit in contextul in care consilierii s-au plans ca au primit, cu intarzaiere, forma modificata a proiectului de strategie. Ei au cerut explicatii de ce nu a fot organizata o dezbatere pubica pe aceasta tema.
Situatia a fost adusa la cunostinta chiar de jurnalistii de la BIT TV dar si de cativa pascaneni care au depus o cerere pentru organizarea unei dezbateri publice. Mai mult in continutul strategiei nu sunt cuprinse investitii pentru extinderea retelelor de apa si canalizare mai ales in suburbia, dupa ce ele au fost scoase din paginile documentului odata cu anularea delegarii serviciilor de apa si canalizare operatorului iesean.
Mentionam ca noua strategie cuprinde principalele proiecte de investitii ale municiului Pascani, pana in anul 2020. Fara acest document nu pot fi accesate fondurile de dezvoltare.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articoleAdis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow