3.6 C
Paşcani
joi, decembrie 9, 2021

Strategie de dezvoltare pentru trecut si viitor

Municipiul Pașcani va avea o strategie de dezvoltare parțial expirata. Desi documentul urmează sa fie realizat din fonduri europene, administratia locală nu pare sa fie deranjata de acesta situație. Procedura a fost reluată de curând, după anularea licitației din luna mai a.c., pe motiv ca documentele de la dosar nu au fost conforme. De acesta data ofertele au fost depuse pana astăzi 23 august a.c, si sunt valabile pana in luna februarie a anului viitor iar evaluarea lor se va face pana pe 21 septembrie a.c.

Conform anunțului de pe Sistemul Electronic de Achiziții publice, viitoarea strategie de dezvoltare a municipiului este pentru perioada 2020 – 2027. Ea trebuie sa cuprindă o evaluare a nivelului bunăstării sociale si o planificare pe termen scurt si mediu.
Problema este ca planificarile pentru anii 2020, 2021 si o parte din anul 2022 pana când va fi realizată si votată noua strategie de dezvoltare a Pascaniului vor fi făcute pentru trecut, nu pentru viitor. Reprezentanții Primăriei au explicat ca așa a fost scrisă cererea de finanțare de fosta adminisratie si ca nu pot fi schimbate condițiile in timpul implementării proiectului.
Precizările au fost făcute in cadrul conferintei saptamanale de presa.Totodata urmeaza sa fie făcut si un plan de mobilitate urbana. Suma disponibilă pentru realizarea celor doua documente strategice este de 300 000 lei fără TVA.
Menționăm ca fără o astfel de planificare pe termen scurt si mediu municipalitatea nu poate accesa fonduri europene sau guvernamentale, pentru dezvoltare.

DE LA ACELAȘI AUTOR

Regulament pentru parcari, in dezbatere publica. Cine si in ce conditii poate obtine un loc de parcare -DOC

Primaria municipiului Pascani a pus in dezbatere publica un proiect de Regulament privind folosirea terenilor pentru parcarea...

Suspiciuni in legatura cu CV-ul primarului. Olariu: Nu a terminat facultatea. Sa arate diploma de inginer! Pintilie: Nu comentez…!

Suspiciuni in legatura cu CV-ul primarului Pascaniului, Marius Pintilie. Un consilier local din opozitie sustine ca edilul...

Locuri de veci, doar pentru cei cu certificat de deces

Locurile de veci in noul cimitir al municipiului Pascani vor fi repartizate doar pe baza certificatului de...

La mulţi ani, români de pretutindeni! La mulţi ani, România!

De 1 decembrie omagiem Ziua Naţională a României, ziua românilor de pretutindeni. Visul unităţii noastre naţionale a fost...

METEO

ALTE ȘTIRI

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Să fim oameni, nu roboți!

Uitați-vă cu atenție în jurul vostru! În fiecare scară de bloc, pe orice stradă din suburbii este...

PULSUL ZILEI