12.7 C
Paşcani
luni, mai 23, 2022
Array

Strategia de dezvoltare, amanata pentru dezbatere publica

Inca o sansa pentru planurile de viitor ale Pascaniului. Noua strategie de dezvoltare, pana in anul 2020, a fost amanata de la vot pentru organizarea unei dezbateri publice cu cetatenii. Asta dupa ce BIT TV a atras atentia ca proiectele de dezvoltare propuse de specialisti trebuie, mai intai, asumate si prioritizate de contribuabili.

Specialistilor firmei AVENSA veniti sa prezinte proiectul de strategie nu le-a venit sa creada cand au vazut ca in sala s-au adunat zeci de oameni in spatele consilierilor.
Cetatenii au cerut sa fie organizata o dezbatere publica, inainte de vot. Totodata ei au sesizat o serie de greseli in continut.
In replica cei care au facut strategia au spus ca documentul este necesar pentru accesarea fondurilor de dezvoltare. Nu au organizat un sondaj de opinie printre cetateni deoarece proiectul ar fi costat mai mult.
In acelasi context secretarul Mircea Zuzan a atras atentia ca alesii locali ar trebui sa faca un bilant al modului cum au fost puse in practica strategiile de pana acum. El a spus ca proiectele aprobate nu au fost respectate si ca noua strategie ar trebui sa cuprinda si un buget multiannual.
Pana la urma votul a fost amanat pentru luna ianuarie 2015, dupa organizarea unei dezbateri publice. Tot atunci ar urma sa aiba loc si dezbaterea publica privind introducerea taxei de salubritate.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Mină antipersonal găsită la Moțca 

Echipa pirotehnică din cadrul Detașamentului 2 de Pompieri Iași...

Pășcănean premiat la „Cupa Portas” la șah

   In zilele de 21 si 22 mai ,la Botosani...

Acțiune pentru siguranța comunității la Hîrlău

La data de 21 mai a.c., polițiștii Poliției Orașului...Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow