26.5 C
Paşcani
miercuri, august 17, 2022

Strandul din Pascani va fi scos la licitatie. CSM l-a luat in administrare, dar nu are bani

- Advertisement -

Strandul Municipal din Pascani va fi scos la licitatie. Conducerea Clubului CSM Pascani, a ajuns la concluzia ca nu are bani pentru investitiile necesare functionarii strandului, in conditii optime si a hotarat sa il inchirieze unui investitor privat.
In ultima sedinta a Consiliului de Administratie au avut loc discutii pe acesta tema si au fost facute propuneri pentru intocmirea Caietului de sarcini. Clubul intentioneaza sa obtina 9000 lei chirie/ pe luna pentru bazinul de inot si terenul din imprejurimi care poate fi amenajat pentru deschiderea unor terase.
In schimb, investitorul ar urma sa beneficieze de un contract pe 10 ani de zile, iar in primii ani sa faca investitii de cel putin 10 000 euro/an. Procedura de inchiriere va fi derulata pe parcursul lunilor urmatoare dupa aprobarea CA-ului si chiar a Consiliului Local, a precizat pentru BIT TV , Catalin Conache, presedintele clubului pascanean.

In acest timp se vor face pregatirile necesare pentru ca strandul sa fie deschis pana la inceputul lunii iunie a.c. Consilierul Mihai Dediu, membru in Consiliul de Administratrie, sustine ca in momentul de fata clubul pascanean nu are banii necesari pentru reparatiile si amenajarile necesare si ca este putin probabil ca strandul sa fie redeschis in urmatoarele saptamani. Pompele de apa sunt stricate iar majoritatea sezlongurilor sunt legate cu sarma si trebuie inlocuite.
De asemenea este nevoie de personal calificat, de la muncitori pentru intretinere, pana la salvamar, dar clubul nu are bani suficienti pentru asigurarea salariilor, a mai adaugat consilierul pascanean.

S-a ajuns in acesta situatie dupa ce in sedinta din 28 ianaurie a.c. legislativul pascanean, a aprobat ca strandul sa fie dat in administrare clubului pascanean, ca o sursa suplimentara de venit. Consilierul Mihai Dediu spune ca in situatia actuala cheltuielile de exploatare ar fi mai mari decat incasarile prognozate, in contextul in care umplerea unui bazin cu apa costa cca 7000 lei si trebuie facute angajari care nu au fost luate in calcul pana acum.

Proiectul privind preluarea strandului de clubul CSM Pascani a fost initiat de primarul Marius Pintilie. El a motivat ca doreste dezvoltarea bazei sportive si ca in acest an ar urma sa inceapa si amenajarea bazinului de inot prin intermediul Companiei Nationale de Investitii.
Propunerea primarului a fost criticata de unii consilieri locali. Sorin Olariu de la PMP a sustinut ca, mai intai, ar fi trebuit sa fie alocate sumele si personalul necesar pentru administrarea strandului. De asemenea consilierul Ionut Prodan a atras atentia ca CSM Pascani are o situatie financiara precara si ca nu are un manager si logistica necesara pentru administrarea strandului.
Mentionam ca proiectul a fost aprobat cu majoritate de voturi, fara sa se tina cont de aceste probleme.

FOTO ARHIVA

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow