20.5 C
Paşcani
duminică, august 14, 2022

Strandul din Pașcani a revenit in administrarea Primăriei. Primarul recunoaște ca a greșit, dar da vina pe consilieri – VIDEO

După luni ce zile de bâlbâieli administrative, strandul municipal Pașcani va fi redeschis începând de vineri 8 iulie a.c., pe perioada sezonului cald. Anunțul a fost făcut de primarul Marius Pintilie, in cadrul ședinței Consiliului Local, convocat in ședința de urgență, joi 7 iulie, începând cu ora 08.00.
Condițiile de acces vor fi aceleași ca si cele de anul trecut: pe baza de bilet, 10 lei pentru adulti si 5 lei pentru copii, de marți până duminică, de la 10.00 la 19.00 iar in zilele de luni, între orele 12.00 -20.00.

Primarul recunoaște si va vina pe consilieri

Ca si anul trecut funcționarea ștrandului va fi asigurata de muncitorii de la Gospodăria Comunala, chiar dacă din septembrie 2021 el a fost dat Clubului CSM Pascani. Consilierii locali au aprobat in ședința din 07 iulie ca ștrandul sa revină in administrarea Primăriei , pe motiv ca fără modificarea statutului clubul pascanean nu poate desfășura decât activități sportive, nu si economice.

Primarul pascanean, cel care a susținut varianta ca ștrandul sa fie la CSM a recunoscut ca a fost o greseala dar responsabilitatea ar fi si a consilierilor locali care au votat proiectele de hotărâre.

Chiar dacă problema administrarii a fost clarificată, in urma au rămas mai multe probleme nerezolvate. Consilierii din opoziție au incercat sa afle ce se va întâmplă cu subvenția alocată clubului, in ședința din 30 iunie a.c., 190 000 lei alocați de la bugetul local si dacă cheltuielile au fost legale. De asemenea aleșii locali au îintrebat dacă vor mai fi agajati la club muncitorii pentru administrarea ștrandului, conform organigramei modificate. Discuția s-a transformat într-un schimb de replici si reproșuri.

Nepăsare sau incompetenta

`Strandul municipal a fost dat in administrarea clubului sportiv pascanean in septembrie 2021, proiectul fiind asumat de viceprimarul Cristian Rățoi. Hotărârea a fost modificata in ședința din 28 februarie 2022, la propunerea primarului Marius Pintilie. Ambele proiecte au fost aprobate de consilierii locali după ce au obținut rapoartele serviciilor de specialitate din subordinea primarului si au fost avizate favorabil de Comisia juridica prezidata de consilierul Catalin Conache, președintele clubului CSM Pașcani. Mai mult, hotărârile au fost vizate de legalitate de secretarul general al Primăriei.

De asemenea in ședința din 30 iunie, odată cu bugetarea cheltuielilor de amenajare si modificarea organigramei, consilierii din opoziție au cerut ca ștrandul sa revină in administrarea Primăriei, pe motiv ca CSM Pașcani nu poate încasa banii din vânzarea biletelor.

La acea vreme,  primarul Marius Pintilie a spus ca nu sunt probleme iar viceprimarul Cristian Ratoi a precizat ca muncitorii de la Gospodăria Comunala ar trebui sa toaleteze copacii, in loc sa se ocupe de întreținerea ștrandului.
In acest context fostul viceprimar Gabriela Nedelcu a atras atenția ca primarul nu ar trebui sa dea vina pe consilierii locali si ca pe viitor va fi nevoie sa fie verificate mai bine, înainte de a fi votate, proiectele propuse de primar.

Menționăm ca in vara anului 2018 legislativul local a aprobat ca ștrandul sa fie administrat de o societate comercială din subordinea Consiliului Local. Pana acum, hotărârea nu a fost dusă la îndeplinire.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

ACCIDENT RUTIER CU OPT VICTIME, LA MOTCA

Accident rutier cu sapte victime, dintre care doi minori....

ApaVital, in sediul fostului operator de apa din Pașcani

Legislativul pascanean este convocat in ședința extraordinara, miercuri 17...

Copaci toaletați in vegetație, pentru a se vedea lămpile de iluminat

  Administratia locală din Pașcani continua acțiunile de toaletate a...
Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow