3.3 C
Paşcani
luni, decembrie 6, 2021

Strada de închiriat, in Piața Deal. Terenuri ocupate, înainte de licitație. Viceprimarul devoalează șmecheriile de pe domeniul public

Proiect de hotărâre cu probleme, pe ordinea de zi a ședinței Consiliului Local programată pe 30 iunie a.c. începând cu ora 13.00. Primăria Pașcani a propus spre aprobare scoaterea la licitație, pentru a fi închiriate, 13 suprafețe de teren pentru amplasarea de chioșcuri cu suprafață de 12 mp, pe strada Eugen `Stamate din fata pieței din Deal. Contractele ar urma sa fie încheiate pentru o perioada de 5 ani, cu o chirie de 961 lei pe luna.

Propunerea a stârnit reacții in rândul consilierilor. Sorin Olariu de la PMP a atras atenția ca ar fi nevoie mai întâi de un aviz de la ISU, având in vedere ca prin amplasarea de chioșcuri pe strada se blochează singura cale de acces, situație confirmată si de viceprimar.

De asemenea Cristian Rățoi a arătat ca prin proiectul supus aprobării s-ar încerca favorizarea unor agenți economici care in momentul de fata isi desfasoara activitatea in piața, dar fără contracte.
El a cerut explicații functionarilor de la Patrimoniu, ca nu au fost luate măsuri similare pentru alți comercianți, cum ar fi de exemplu pentru cei de pe strada Moldovei.

In același context consilierul Vasile Haldan a atras atenția ca se dorește organizarea de licitații pentru spații deja ocupate si ca ele trebuie eliberate, mai întâi, iar condițiile de participare sunt in favoarea celor care au deja amplasate chioșcurile. De asemenea s-ar face o discriminare între cei care au contracte de închiriere, doar pentru șase luni de zile si cei care ar obține contracte pentru cinci ani, in condiții financiare mult mai avantajoase.

Menționăm ca Primăria Pașcani a somat zeci de agenți economici in vederea evacuării spațiilor de langa halele din cele doua piețe agroalimentare, pe motiv ca trebuie eliberate căile de acces la solicitare ISU. Cei din Piața Vale sunt nevoiți sa isi închidă afacerile deoarece administratia locală nu le-a pus la dispoziție o alta locație, iar cei din Piața Deal vor fi mutați pe strada din fata tarabelor.

DE LA ACELAȘI AUTOR

Locuri de veci, doar pentru cei cu certificat de deces

Locurile de veci in noul cimitir al municipiului Pascani vor fi repartizate doar pe baza certificatului de...

La mulţi ani, români de pretutindeni! La mulţi ani, România!

De 1 decembrie omagiem Ziua Naţională a României, ziua românilor de pretutindeni. Visul unităţii noastre naţionale a fost...

Elevii pășcăneni ar putea avea, din nou, transport gratuit. Administrația locală a anunțat ca lucrează la un proiect de hotărâre în acest sens

Dupa luni de zile de asteptare, este posibil ca elevii pascaneni sa poate beneficia din nou de...

Garaje dărâmate la cererea Primăriei. Când vor fi aplicate măsuri similare și societății primarului?

Garajele construite ilegal de pe strada Zimbrului din Pascani au inceput sa fie daramate. Unul a fost...

METEO

ALTE ȘTIRI

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Să fim oameni, nu roboți!

Uitați-vă cu atenție în jurul vostru! În fiecare scară de bloc, pe orice stradă din suburbii este...

PULSUL ZILEI