0.2 C
Paşcani
sâmbătă, ianuarie 28, 2023

Strada de închiriat, in Piața Deal. Terenuri ocupate, înainte de licitație. Viceprimarul devoalează șmecheriile de pe domeniul public

Proiect de hotărâre cu probleme, pe ordinea de zi a ședinței Consiliului Local programată pe 30 iunie a.c. începând cu ora 13.00. Primăria Pașcani a propus spre aprobare scoaterea la licitație, pentru a fi închiriate, 13 suprafețe de teren pentru amplasarea de chioșcuri cu suprafață de 12 mp, pe strada Eugen `Stamate din fata pieței din Deal. Contractele ar urma sa fie încheiate pentru o perioada de 5 ani, cu o chirie de 961 lei pe luna.

Propunerea a stârnit reacții in rândul consilierilor. Sorin Olariu de la PMP a atras atenția ca ar fi nevoie mai întâi de un aviz de la ISU, având in vedere ca prin amplasarea de chioșcuri pe strada se blochează singura cale de acces, situație confirmată si de viceprimar.

De asemenea Cristian Rățoi a arătat ca prin proiectul supus aprobării s-ar încerca favorizarea unor agenți economici care in momentul de fata isi desfasoara activitatea in piața, dar fără contracte.
El a cerut explicații functionarilor de la Patrimoniu, ca nu au fost luate măsuri similare pentru alți comercianți, cum ar fi de exemplu pentru cei de pe strada Moldovei.

In același context consilierul Vasile Haldan a atras atenția ca se dorește organizarea de licitații pentru spații deja ocupate si ca ele trebuie eliberate, mai întâi, iar condițiile de participare sunt in favoarea celor care au deja amplasate chioșcurile. De asemenea s-ar face o discriminare între cei care au contracte de închiriere, doar pentru șase luni de zile si cei care ar obține contracte pentru cinci ani, in condiții financiare mult mai avantajoase.

Menționăm ca Primăria Pașcani a somat zeci de agenți economici in vederea evacuării spațiilor de langa halele din cele doua piețe agroalimentare, pe motiv ca trebuie eliberate căile de acces la solicitare ISU. Cei din Piața Vale sunt nevoiți sa isi închidă afacerile deoarece administratia locală nu le-a pus la dispoziție o alta locație, iar cei din Piața Deal vor fi mutați pe strada din fata tarabelor.

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow