20.8 C
Paşcani
sâmbătă, august 20, 2022

“STOP ARUNCĂRII GUNOIULUI NECONTROLAT!” Campanie inițiată de Poliția Locală a Municipiului Pașcani

- Advertisement -

Poliția Locală Pașcani a lansat o campanie de informare și conștientizare în rândul cetățenilor cu privire la păstrarea curățeniei în municipiu și la respectarea regulilor de bună conduită în zonele publice.  Scopul este de a atrage atenția asupra faptului că toți suntem responsabili privind menținerea curățeniei pe domeniul public și că putem contribui la creșterea calității mediului în care trăim.  Inițiativa vine și după ce în ultimele zile au apărut, în mediul online, fotografii din Parcul Municipal în care se atrăgea atenția că unii cetățeni nu păstrează curățenia, ba dimpotrivă, aruncă gunoiul la întâmplare sau distrug obietele de mobilier urban.

După această grea perioadă pe care am petrecut-o cu toții în starea de urgență a venit rândul să ne plimbăm prin parcuri, să putem sa facem diverse activități fizice, recreative. Acestea presupun însă și o atitudine pozitivă față de mediu.  Atitudinea față de mediul în care trăim trebuie să fie similară cu grijă gospodarului față de bunul său. Trebuie să păstrăm curățenia în spațiul public, să aruncăm gunoiul la coș, trebuie să respectăm curățenia în locurile în care ne deplasăm, trebuie să nu rupem florile, să nu distrugem coșurile de gunoi, pubelele, băncile și alt mobilier urban.  Prin gesturi simple, cu toții putem să contribuim la îmbunătățirea imaginii orașului nostru.  Pentru cei care încalcă aceste reguli reamintesc că există sanctiuni contravenționale cu amendă cuprinsă între 150 și 2000 RON conform prevederilor HCL 30/ 2000, modificată și completată privind păstrarea curățeniei în municipiul Pașcani.

 Profit de acest interviu și cu această ocazie relansăm campania “STOP ARUNCĂRII  GUNOIULUI NECONTROLAT!” scopul acesteia fiind de a contribui cu toții la creșterea calității mediului în care trăim și la reducerea imaginilor, de altfel dezolante, în care vedem gunoi aruncat la întâmplare de unii concetățeni. Agenții Poliției Locale nu vor ezita însă să sancționeze pe cei care încalcă regulile, de bun simț de altfel, privind păstrarea curățeniei.” a precizat seful Politiei Locale Pascani, Vasilica Avasiloaie.

Menționăm că persoanele care nu respectă regulile riscă să fie sancționate contraventional:

 • Aruncarea și depozitarea pe domeniul public precum și în alte locuri publice a rezidurilor menajere și vegetale,a moluzului și a altor reziduri- AMENDĂ: 500-2000 lei.
 • Consumul semințelor în locuri publice- AMENDA: 150-300 LEI
 • Lipirea afișelor în alte locuri decât cele amenajate special- AMENDĂ: 500-1.000 lei
 • Accesul și staționarea autovehiculelor pe spații verzi,alei pietonale și trotuare- AMENDĂ: 150-300 lei
 • Mutarea moilierului urban-coșuri de gunoi,bănci,etc- AMENDĂ:150-300 lei
 • Degradarea mobilierului stradal- AMENDĂ: 150-300 lei
 • Traversarea prin spațiile verzi sau plantate cu flori- AMENDĂ: 200-400 lei
 • Degradarea mijloacelor de iluminat stradal- AMENDĂ: 200-400 lei
 • Circulația câinilor conduși fără botniță și lesă- AMENDĂ: 200-400 lei
 • Lăsarea în libertate a animalelor de companie- AMENDĂ: 200-400 lei
 • Circulația cu biciclete,motociclete sau autovehicule în parcuri și pe zone verzi- AMENDĂ: 150-300 lei
 • Distrugerea zonelor verzi amenajate cu arbuști,trandafiri și alte flori- AMENDĂ: 300-500 lei.

foto facebook

 

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow