20.8 C
Paşcani
sâmbătă, august 20, 2022
Array

Stolniceni Prăjescu – serbări și Moș Crăciun – FOTO/VIDEO

- Advertisement -

Stolniceni Prăjescu – serbări și Moș Crăciun

Milioane de copii au primit deja cadoul de la Moș Crăciun. Este vorba despre tradiționalele serbări de la școli și grădinițe unde, în urma unui frumos spectacol cu toate ingredientele necesare Crăciunului și Anului Nou, bătrânul cel iubit a lăsat la primărie de exemplu, saci cu daruri. În mai toate comunele, administrația locală a purtat pelerina celui mai iubit bătrân. La unitățile de învățământ din comuna Stolniceni Prăjescu de exemplu, profesorii au pregătit cu elevii serbări ce amintesc tradițiile din străbuni.

Materialul video integral pe canalul de youtube BITTV. Știrea video în cadrul buletinului INFOBIT. 

La Școala Gimnazială din satul Cozmești, toată suflarea instituției s-a pregătit pentru serbarea sfârșitului de an. Costumați cu cele mai frumoase haine, cei mici de la grădiniță au pregătit sceneta nașterii Mântuitorului. Nu au lispit colindele, plugușorul, dansurile, scenetele de sărbătoare. Cei de gimnaziu au pregătit dansuri populare dar și momente de tradiții și obiceiuri specifice zonei, mult așteptate și aplaudate de spectatori.

De asemenea, Școala din Stolniceni a pregătit un Festival a lui Moș Crăciun care a venit încărcat cu daruri ca să ajungă la fiecare elev implicat în activitate. Aici, școlarii au pregătit un program specific Crăciunului de unde nu au lipsit cântecele ce prevestesc noaptea magică. Festivalul s-a încheiat și cu cânteva cântece populare în interpretare a unei formații locale.

Edilul comunei Stolniceni Prăjescu, Costel Hugeanu a venit și el la eveniment și a felicitat copiii, părinții și profesorii care s-au implicat în organziare. A urmat apoi un mesaj transmis pentru aceste sărbători și a dat liber la cadouri.

Menționăm că în această perioadă, majoritatea primarilor din comune au dăruit pachete cu dulciuri elevilor din unitățile de învățământ. Acolo unde Moșul a avut timp, a venit să le dăruiască darurile chiar el.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow