1 C
Paşcani
duminică, decembrie 4, 2022
Array

Stolniceni-Prăjescu: Record de furturi din locuinţe comise de un minor

Duba PolitieRecord de furturi comise de un minor din comuna Stolniceni-Prajescu. Zilele acestea, baiatul in varsta de 16 ani a fost trimis in judecata de procurori pentru infractiunea de violare de domiciliu. Nu mai putin de 22 de persoane sunt inregistrate in dosarul trimis la Judecatoria Pascani ca victime ale minorului care a bagat in sperieti o localitate intreaga.

Florin Ţîrlea a fost arestat preventiv pe data de 21 iunie, la propunerea procurorilor de la Parchetul de pe langa Curtea de Apel din Iasi.

Initial, politistii l-au propus pentru arestare pe data de 20 iunie la Parchetul din Pascani, pentru sapte fapte de violare de domiciliu si furt calificat in forma continuata dar magistratul care a preluat cazul a decis ca acesta sa fie cercetat in stare de libertate insa cu interdictia de a nu parasi localitatea.

A doua zi, institutia superioara din Iasi a preluat dosarul si a hotarat ca minorul este un pericol public iar astfel a ajuns in fata judecatorilor.

Potrivit anchetatorilor, modul de operare al baiatului era destul de simplu. Acesta astepta ca oamenii sa plece de acasa si intra in locuinte de unde fura ce ii pica in mana.

In urma expertizei psihiatrice s-a stabilit ca Florin Ţîrlea avea discernamant atunci cand a comis faptele iar acum risca ani grei de inchisoare desi nu a trecut de varsta majoratului.

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow