More

  Stenogramele, secretizate sau pierdute. Comisiile de control nu sunt interesate să afle cum au fost falimentare regiile

  Array

  Stenogramele şedinţelor Consiliilor de Administraţie ale societăţilor aflate în subordinea Consiliului Local au fost secretizate, in mod legal. Mai exact reprezentanţii societăţii de salubritate dar şi a fostului operator de apă şi canalizare refuza să facă publice procesele verbale ale întâlnirilor unde au fost luate o serie de hotărâri care au dus la falimentarea acestor unităţi.

  BIT TV a solicitat că documentele să fie făcute publice având în vedere că legislativul local nu este mulţumit de managementul acestor societăţi iar consilierii liberali au organizat trei comisii de verificare a activităţii regiilor.
  Din lecturarea lor s-ar putea înţelege mai bine dacă cei care au făcut sau fac parte din Consiliile de Administratie şi-au îndeplinit sau nu sarcinile asumate.
  În loc să dea dovadă de transparentă cei de la CLP Ecosalubritatea SA Paşcani susţin că nu sunt obligaţi să facă publice astfel de documente.

  Culmea este că aceeaşi atitudine o au şi cei doi consilieri PNL care pretend că verifica activitate societăţii, Claudiu Bodoasca si avocatul Cătălin Conachi, fără nici un temei legal.

  Mai mult la PSA Paşcani directorul unităţii a primit ordin de la preşedintele C.A. Dragoş Ionescu să nu publice stenogramele.

  Nici regia locală de termoficare nu se grăbeşte să dea dovadă de transparentă. Conducerea unităţii a precizat că nu mai sunt de găsit stenogramele şedinţelor înainte de 2010 iar cele din ultimii ani sunt greu de copiat şi doar contra cost.
  În replică preşedintele Comisiei Economice din C L Paşcani spune că stenogramele şedinţelor CA-urilor de la societăţile subordonate ar trebui să fie publice la fel ca cele din legislativul local. Vasile Haldan susţine că va solicita că documentele să fie accesibile tutor celor interesaţi.

  Mentionam ca tot la solicitarea BITV TV societatile aflate in subordinea Consiliului Local au publicat hotararile Consiliilor de Administratie. Problema este ca arhivele nu sunt complete iar hotararile nu contin si anexele.

   

  raspuns stenograme

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Furnizarea apei potabile va fi întreruptă în municipiul Pașcani și suburbii

  COMUNICAT: În vederea remedierii unei pierderi la conducta de aducțiune Moțca Pașcani de 600 mm diametru, apărută în zona Hanul Ancuței, ApaVital se află...

  Scandalul comisiilor de specialitate: Consilierul Ratoi refuza sa munceasca! Cum sunt si cum ar trebui sa fie impartite mandatele

  Un subiect care aparent nu are legatura cu agenda publica a cetatenilor a starnit un scandal de amploare intre reprezentantii puterii si cei ai...

  15 IANUARIE – ZIUA CULTURII NATIONALE

  Ziua Culturii Naţionale a fost marcată pentru prima dată la 15 ianuarie 2011, adică în urmă cu 10 ani. Data la care se sărbătoreşte...

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI