4.4 C
Paşcani
vineri, martie 31, 2023

Ștefan cel Mare, comemorat la Pașcani

Slujbă de pomenire la statuia domnitorului „Ştefan cel Mare” din Paşcani. Comemorarea a avut loc vineri, 2 iulie și a marcat împlinirea a 517 ani de la moartea voievodului care a domnit în Moldova timp de 47 de ani, manifestarea dorindu-se a fi transformată în tradiție.

Ca în fiecare an, la comemorare au luat parte liberalii din municipiu, dar și câțiva pășcăneni, adunați în cadrul unei ceremonii restrânse. De asemenea, manifestarea a cuprins o slujbă religioasă, oficiată de un sobor de preoți, în frunte cu preotul protopop Pavel Postolachi, dar și scurte evocări despre personalitatea domnitorului.

Statuia din Paşcani a lui Ştefan cel Mare a fost construită în anul 2012, din donaţii, de fostul viceprimar al municipiului, Neculai Enea.

Sfântul Ștefan cel Mare este cunoscut ca apărător al creștinătății, iar Sinodul Bisericii Ortodoxe Române l-a canonizat pe 20 iunie 1992.

Menționăm că o statuie a lui Ștefan cel Mare se află și la Suceava, în apropiere de Cetatea de Scaun si este un monument istoric impresionant, care reușește să fure privirile trecătorilor.

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow