16.6 C
Paşcani
sâmbătă, septembrie 18, 2021
Array

“Steaua fără nume”, la Paşcani

steaua fara nume

Luna octombrie aduce un spectacol de teatru la Pascani. Vineri, 11, incepand cu ora 18.30 pascanenii sunt asteptati in sala de spectacole a Casei de Cultura “Mihail Sadoveanu” din Municipiu la spectacolul “Steaua fara nume” de Mihail Sebastian, regie Alexandru Vasilache, scenografie Mihai Pastramagiu, coregrafie Victoria Bucun.

Biletele, care se pot procura de la institutia de cultura, vor fi distribuite si in unitatile de invatamnat din Municipiu, pretul lor fiind de 20 lei pentru adulti si 10 lei pentru elevi. Durata spectacolului este de 2 h si 45 de minute, cu doua pauze. Actorii care vor urca pe scena Casei de Cultura din Pascani sunt de la Teatru “Mihai Eminescu” din Botosani.

Rezumat piesa: Într-un orăşel de provincie un profesor de matematică şi astronomie a descoperit o stea nouă pe cer. Nimeni nu ştie, nici măcar nu bănuieşte, de descoperirea lui. Singurătatea cercetătorului se poate consuma oriunde în lume, şi într-un mare oraş, şi în orăşelul de provincie consumat de bârfe şi probleme locale. Profesorul Miroiu ignoră lumea în care trăieşte, este despărţit de comunitatea locală ca de o perdea nevăzută.

În orășelul lui poposește o femeie superbă din lumea bună, apariție exotică și luxoasă care orbește cu frumusețea ei strălucirea orașului. Și imposibilul se produce: femeia străină rămâne acolo și se îndrăgostește de visătorul profesor. Doi oameni care nu erau potriviți unul cu altul, doi oameni din două lumi paralele se întâlnesc și se privesc față în față. Pentru lumea lor mică, evenimentul acesta este asemănător schimbării de orbită a unei stele: ceva imposibil, ireal aproape. ziarulorizont.info

DE LA ACELAȘI AUTOR

ASF a retras autorizația de funcționare a City Insurance. Posesorii RCA, protejați de lege

ASF anunță că a retras autorizația de funcționare a City Insurance S.A., liderul pieței de asigurări din...

Cele mai bizare teorii despre univers: De la Marele Poc la universul holografic. Ar putea fi tot ce știm despre gravitație greșit?

De ce este universul așa cum îl vedem? Oamenii de știință au explorat de-a lungul anilor numeroase...

Cum arăta de fapt Iisus? Cercetătorii au realizat o reconstituire

Iisus este înfățișat în icoane și picturi celebre ca un bărbat cu ten foarte deschis la culoare...

Vaccinarea antigripală începe mai devreme. Cum facem diferența între gripă și Covid-19

Vaccinarea antigripală va începe mai devreme în acest an, anunță autoritățile. Ministerul Sănătății a comandat două milioane de...

METEO

ALTE ȘTIRI

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Să fim oameni, nu roboți!

Uitați-vă cu atenție în jurul vostru! În fiecare scară de bloc, pe orice stradă din suburbii este...

PULSUL ZILEI