Comunicat: Săptămâna aceasta Liceul Teoretic “Miron Costin” Paşcani a primit rezultatul oficial al reevaluarii din cadrul programului EcoŞcoală.
Pe data de 15 mai 2019, liceul a fost reevaluat pentru a obţine statutul de EcoŞcoală şi pentru a păstra Steagul Verde. Au fost evaluate activităţile derulate de Comitetul EcoŞcoală al liceului din perioada 2016-2019.
Centrul Carpato-Danubian (CCDG) a anunţat liceul că la reevaluarea din 15 mai 2019 a obţinut calificativul EXCELENT.
CCDG a comunicat Liceului Teoretic “Miron Costin” că în urma reevaluării
i s-a acordat Certificatul de ECO-SCOALĂ pentru perioada 2019-2021,
și că simbolul programului, STEAGUL VERDE, va fi păstrat în continuare în scoală.
Liceului i s-a acordat TROFEUL EcoSchools care se va înmâna la Seminarul National din 28.09.2019, București.
Liceul s-a înscris pentru prima dată în acest program în 2007. De-a lungul anilor, liceul a mai fost evaluat în 2009 şi în 2011.
“După o absenţă de 4 ani, în 2016 liceul nostru a revenit în programul EcoŞcoală. În ultimii trei ani şcolari, prin activităţile derulate în cadrul acestui program, ne-am propus să conștientizăm comunitatea noastră școlară asupra importanței unui stil de viață sănătos, să combatem și să schimbăm obiceiurile alimentare nesănătoase ce conduc la obezitate infantilă, dar și să dezvoltăm abilităţi pentru amenajarea spaţiului verde din curtea şcolii şi de management al deşeurilor ce se colectează la şcoală.
Rezultatul acestei evaluări este expresia implicării întregii comunităţi şcolare a liceului nostru: elevi, părinţi, profesori, conducere, personalul şcolii.”, a declarat d-na prof. Coşniţă Emilia-Felicia, unul dintre coordonatorii programului EcoŞcoală de la Liceul Teoretic “Miron Costin.
“Suntem mândri de rezultatul obţinut şi de faptul că am dovedit că suntem o şcoală „verde”. Noi, membrii Comitetului EcoŞcoală, suntem dornici de implicare şi vom colabora în viitoarele activităţi ecologice “, a declarat elevul Jitaru George-Ilie, preşedintele Comitetului EcoŞcoală de la Liceul Teoretic “Miron Costin”.

Slider


loading...
Slider