17.9 C
Paşcani
duminică, iunie 20, 2021
17.9 C
Paşcani
duminică, iunie 20, 2021
Array

Statul renunta la „amenda” de 30% pentru contribuabili.

Ultimele știri

Ministerul Finanţelor va renunţa la introducerea penalităţii de 30% din principal pentru obligaţiile fiscale nedeclarate de contribuabili, inclusă într-un proiect de ordonanţă. În urma consultării cu partenerii sociali, Guvernul nu va mai introduce această impunere, după cum a declarat pentru EVZ Liviu Voinea, secretar de stat în ministerul Finanţelor.

Propunerea apărea în proiectul de Ordonanţă pentru modificarea şi completarea Ordonanţei Guvernului nr. 92/2003 privind Codul de procedură fiscală, publicat de Finanţe săptămâna trecută. Forma finală a ordonanţei va fi publicată mâine, a spus Liviu Voinea.

Ce includea proiectul de ordonanţă

Potrivit proiectului, pentru obligaţiile fiscale de plată nedeclarate de contribuabil şi stabilite de organele de inspecţie fiscală, urma să se instituie o sancţiune cu o penalitate de 30% din obligaţiile fiscale principale de plată individualizate în decizia de impunere. „Aplicarea penalităţii nu înlătură obligația de plată a dobânzilor, penalităţilor de întârziere sau majorărilor de întârziere, fiind suplimentară făţă de acestea”, scria în proiect.

„Menţinerea penalităţilor foarte ridicate, în contextul crizei economice si a plăţilor întârziate, mai ales în contractele de achiziţie publică, va genera falimentul multor agenţi economici. Lipsa unor măsuri complementare celor sancţionatorii nu va asigura realizarea scopului măsurii”, atrage atyenţia, astăzi, Consiliul Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România (CNIPMMR).

CNIPMMR semnala că se instituie penalităţi excesive, cumulate, de peste 42,4% pentru 60 de zile de întârziere (reprezentând o crestere cu 25%, raportat la cuantumul anterior al penalităţilor de 17,4%).
Sursa: EVZ

Ce părere ai?

Meteo

Paşcani
cer fragmentat
17.9 ° C
19.1 °
16.7 °
95 %
3.1kmh
84 %
Dum
22 °
lun
26 °
mar
28 °
mie
30 °
joi
25 °

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Un sistem putred, in care omul nu conteaza!

Urmăresc cu uimire șirul evenimentelor privitoare la copiii obligați să meargă pe jos, printre mașini, câțiva km zilnic, până la locația provizorie, după ce...

Politica si cadourile pentru copii

Festivitatile programate la Pascani pentru Ziua Nationala a Romaniei sunt blocate. Daca vineri nu se va intampla o minune, pe 1 Decembrie nu vor mai...

Administratie si politica, fara suflet

PSD Pașcani a uitat să facă politică în cei 8 ani de zile cât a fost la putere.  S-a văzut și la ședința în...

PULSUL ZILEI