More

  Statul renunta la „amenda” de 30% pentru contribuabili.

  Array

  Ministerul Finanţelor va renunţa la introducerea penalităţii de 30% din principal pentru obligaţiile fiscale nedeclarate de contribuabili, inclusă într-un proiect de ordonanţă. În urma consultării cu partenerii sociali, Guvernul nu va mai introduce această impunere, după cum a declarat pentru EVZ Liviu Voinea, secretar de stat în ministerul Finanţelor.

  Propunerea apărea în proiectul de Ordonanţă pentru modificarea şi completarea Ordonanţei Guvernului nr. 92/2003 privind Codul de procedură fiscală, publicat de Finanţe săptămâna trecută. Forma finală a ordonanţei va fi publicată mâine, a spus Liviu Voinea.

  Ce includea proiectul de ordonanţă

  Potrivit proiectului, pentru obligaţiile fiscale de plată nedeclarate de contribuabil şi stabilite de organele de inspecţie fiscală, urma să se instituie o sancţiune cu o penalitate de 30% din obligaţiile fiscale principale de plată individualizate în decizia de impunere. „Aplicarea penalităţii nu înlătură obligația de plată a dobânzilor, penalităţilor de întârziere sau majorărilor de întârziere, fiind suplimentară făţă de acestea”, scria în proiect.

  „Menţinerea penalităţilor foarte ridicate, în contextul crizei economice si a plăţilor întârziate, mai ales în contractele de achiziţie publică, va genera falimentul multor agenţi economici. Lipsa unor măsuri complementare celor sancţionatorii nu va asigura realizarea scopului măsurii”, atrage atyenţia, astăzi, Consiliul Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România (CNIPMMR).

  CNIPMMR semnala că se instituie penalităţi excesive, cumulate, de peste 42,4% pentru 60 de zile de întârziere (reprezentând o crestere cu 25%, raportat la cuantumul anterior al penalităţilor de 17,4%).
  Sursa: EVZ

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Cadouri pentru copii. Opozitia convoaca Consiliul Local, astazi de la ora 11.00

  Consilierii pascaneni din opozitie continua demersurile pentru ca de Craciun copii sa primeasca cadouri din partea administratiei locale. Ei au convocat o sesinta de...

  Unde pot lua o masă caldă în Pașcani, pensionarii care primesc carduri sociale de la Guvern

  Primaria Pascani a transmis printr-un comunicat de presa societatile care accepta cardurile pentru mese calde, distribuite pensionarilor cu venituri reduse. Potrivit autoritatilor, beneficiarii pot...

  Ajutoarele sociale vor crește din 2021. Majorări la venitul minim garantat, șomaj și ajutorul de încălzire

  Toate ajutoarele sociale vor creşte de anul viitor! Fie că vorbim de venitul minim garantat, de şomaj sau de ajutoarele pentru încălzirea locuinţei. Ce...

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI