7.7 C
Paşcani
luni, martie 20, 2023
Array

Statul nu are bani pentru handicapatii violati. Cazul tinerei din Stolniceni, abuzata sexual, nu a fost rezolvat

Un caz strigator la cer nu si-a gasit rezolvarea nici dupa doi ani de zile. Oamenii legii nu au gasit nici pana acum un vinovat in cazul tinerei din Stolniceni-Prajescu, cu handicap sever, gasita intr-o casa parasita si abuzata sexual. Rudele incearca in disperare sa afle cine a violat-o pe fata, iar vinovatul sa fie tras la raspundere.

Un violator este inca in libertate pentru ca statul nu are bani sa faca analizele medicale necesare. Cazul Mihaelei Judele, gasita intr-o casa parasita din Pascani, in conditii mizere si abuzata sexual, nu a fost nici pana acum solutionat. Tanara de 25 de ani, cu handicap sever, a ramas insarcinata si are un copil dupa ce a fost violata. Rudele care o au in grija fac eforturi disperate pentru a gasi vinovatul, insa ancheta a ramas pe loc din lipsa unor probe.

Potrivit unchiului fetei, Gheorghe Judele, din cercetarile facute de politisti reiese faptul ca suspect ar fi un barbat din comuna Miroslovesti, Catalin Oroi. Insa, pentru a confirma daca este vinovat sunt necesare o serie de analize. Potrivit unui comunicat de presa trimis de Parchetul de pe langa Judecatoria Pascani, “in vederea atragerii raspunderii penale este necesar administrarea unui probatoriu complex, respectiv expertiza medico legala ADN si psihiatrica, probe care determina derularea cercetarilor intr-un timp relativ mai indelungat.”

Costul acestora ar trebui sa fie suportat de autoritati, insa deocamdata nu sunt fonduri. Rudele fac eforturi sa stranga suma necesara care este foarte mare: circa 4.000 de lei. Ei au trimis scrisori si catre Guvernul Romaniei pentru a cere ajutor.

Pana cand se va gasi o rezolvare, un violator fara scrupule este inca in libertate.
Mentionam ca tanara grav bolnava din Stolniceni-Prajescu a fost gasita de catre reporterii TV BIT pe 28 noiembrie 2013 intr-o casa parasita, neincalzita si in conditii greu de imaginat. Dupa ce a fost transportata la spital, medicii au stabilit ca era insarcinata in cinci luni si ca avea pe maini si picioare urme privative de libertate. A nascut in martie anul trecut un baietel sanatos care acum se afla in intretinerea unei familii din Iasi.

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow