Pe datA de 1 Decembrie, în cadrul manifestărilor dedicate Zilei Naționale a României, administrația locală a comunei Scobinți va  inaugura un monument în onoarea eroilor neamului care s-au jertfit  pentru apărarea ţării.

Este vorba despre  o statuie de trei metri, a unui stegar din Regimentul 52 Infanterie. Acesta este echipat în ținută de campanie a anului 1916, are în mâna dreaptă drapelul de luptă al regimentului și în mâna stângă o icoană cu chipul lui Iisus Hristos.

Monumentul este din bronz și este creația maestrului Constantin Crengăniș din Iași. Ansamblul , care va cuprinde statuia pe soclu și în părțile laterale două semiarcade deschise deasupra statuii, pe care se vor monta plăci de marmură cu numele eroilor satelor din comuna Scobinți  va fi amplasat în parcul din fața Primăriei.

Evenimentul va fi marcat şi de organizarea unei ceremonii militare.

Menționăm că  în contextul acestei comemorări, autoritatile locale doresc să îşi exprime recunoştința și față de urmaşii eroilor care au luptat în Războiul de Independență, în Primul şi cel de-al Doilea Război Mondial.

Slider


loading...
previous arrow
next arrow
Slider