More

  Statistici ingrijoratoare. A crescut numarul infractorilor minori

  Array

  Din ce in ce mai multi adolescenti devin infractori. Anul trecut zeci de minori aflati aproape de varsta majoratului au fost trimisi in judecata pentru furturi, agresiuni sau violuri. Totodata, foarte multi au primit amenzi pentru anumite contraventii.

  Bilantul Parchetului de pe langa Judecatoria Pascani prezinta statistici ingrijoratoare. Foarte multi adolescenti au fost trimisi in fata judecatorilor anul trecut, fenomenul fiind in crestere cu peste 50 % fata de anul 2012. Majoritatea au varste cuprinse intre 15 si 17 ani.

  Cele mai dese infractiuni pe care le comit minorii sunt agresiunile, talhariile si violurile. De exemplu, un adolescent de 17 ani din Braesti a fost trimis in judecata anul trecut fiind suspect de act sexual cu minori. El este acuzat ca ar fi profitat de o copila de numai 14 ani.

  De asemenea, foarte multi minori au primit amenzi dupa ce au incalcat legea. Anul trecut s-au inregistrat peste 80 de situatii, mai mult cu 70% decat in 2012. Printre principalele motive din cauza carora, adolescentii devin infractori este plecarea parintilor in strainatate.

  Mentionam ca anul trecut magistratii din Pascani au avut de instrumentat peste 1000 dosare de procuror, dintre care peste 400 au fost solutionate.

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Cum a dat lovitura Grupul GRAMPET: Testul economic din 2020, o provocare economică unică în România

  Anul 2020 a atras provocări economice unice pentru Grupul GRAMPET – Grup Feroviar Român (GFR), cel mai mare grup feroviar și operator logistic privat...

  Profesorii solicita 50% reducere la transportul public local

    Profesorii si personalul contractual din scolile pascanene care fac naveta in suburbii,  ar putea beneficia de reducerea cu 50% a costului abonamentelor pe transportul...

  Femeie din Cristești dată dispărută

  Poliţiştii ieşeni caută o femeie care a plecat de la domiciliu şi nu a mai revenit. Persoanele care deţin informaţii care să ajute la...

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI