16.2 C
Paşcani
sâmbătă, iunie 3, 2023
Array

Statistici îngrijorătoare. 43% din victimele de circulație sunt pietoni și bicicliști

Raport îngrijorător al Organizației Mondiale a Sănătății.43% dintre persoanele care mor în accidente rutiere sunt pietoni și bicicliștii. Principala cauză este traversarea prin locuri nepermise și nerespectarea regulilor de circulație.

Situația descrisă de specialiști se confirmă și pe drumurile din judetul Iași. Numai în ultima săptămâna au avut loc şase accidente în care au fost implicaţi pietoni şi alte şase cu motociclişti. În ultimele şapte luni aproximativ 26% dintre accidente au avut ca victime pietoni care au traversat neregulamentar, iar 11% dintre incidente au fost provocate de biciclişti.
Statisticile îngrijorătoare i-au determiant pe politiștii de la Rutieră să intensifice măsurile de prevenire și control pe drumurile din județ. Inspectoratul General al Poliţiei Române derulează până în luna noiembrie campania „NU TRECE DINCOLO! – ALEGE VIAŢA!” prin care se doreşte conştientizarea pietonilor asupra riscului rutier la care sunt supuşi.

Cei care pornesc la drum pe biciclete trebuie să știe că trebuie respectate o serie de reguli de circulație pentru a nu își pune viața în pericol.
De asemenea pietonii trebuie sa fie atenți când traverseaza strada, numai pe trecerile de pietoni.
Menționăm că la Pașcani, Târgu Frumos și Hârlau adminstrațiile locale nu au amenajat piste speciale pentru bicicliști. De asemenea sunt multe străzi fără trotuare motiv pentru care pietonii sunt nevoiți să meargă pe carosabil.

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow