0.2 C
Paşcani
vineri, ianuarie 27, 2023

Statistici cutremuratoare la Spitalul de Urgență Pașcani. 140 de persoane pozitive COVID au murit în primele zece luni ale acestui an

Statistici cutremuratoare la Spitalul Municipal de Urgenta din Pascani. In primele zece luni din acest an, in unitatea medicala si-au pierdut viata 140 de persoane infectate cu virusul COVID 19, din totalul de 404 cazuri de pacienti pozitivi care s-au internat in spital.

Numai luna trecuta, octombrie, varf de infectari in debutul celui de-al patrulea val pandemic, au fost 53 de decese, din cei 125 de pacienti internati, din Pascani si comunele din imprejurimi, informeaza reprezentantii unitatii medicale.

Anul trecut, numarul persoanelor internate in cele 12 luni a fost de circa doua ori mai mic, 187 de cazuri si au fost doar 41 de decese.

Numarul mai mare de persoane internate in acest an se datoreaza si faptului ca, fata de anul trecut, in spital este amenajata de ceva timp si o zona rosie pentru pacientii pozitivi, cu 22 de paturi, pe sectia de Medicina Interna. In 2020, Spitalul de Urgenta putea interna doar pe sectia ATI COVID, unde sunt doar sase paturi si o rezerva.

Vazand faptul ca tot mai multe persoane ajung sa dezvolte forme grave ale bolii provocata de coronavirus, cetatenii au inceput sa se vaccineze in numar tot mai mare. Acesta este si indemnul purtatorului de cuvant al Spitalului de Urgenta, doctorul George Carp.

Centrul din Pascani s-a aflat marti, 2 noiembrie, printre locurile din judet unde s-au facut cele mai multe vaccinari. Conform prefectului judetului Iasi, Marian Grigoras au fost folosite 157 de doze. Se mentine acelasi trend si la cabinetul medical de pe peronul garii din Pascani, unde s-au imunizat cu serul Johnson, 55 de persoane.

De la începutul campaniei de vaccinare, în județul Iași, au fost administrate în total 590.959 doze de vaccin, iar 261.262 sunt persoane vaccinate cu schemă completă.

Incidenta este in scadere in municipiul Pascani, iar la data de miercuri, 3 noiembrie, era de 6,30 la mia de locuitori.

 

 

 

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow