4.4 C
Paşcani
vineri, martie 31, 2023
Array

Statistici care te strâng în spate: Zilnic, doi copii ieşeni sunt abuzaţi

Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Iaşi a fost sesizată şi a instrumentat 108 cazuri de abuz, numai în primele trei luni ale anului, în care au fost implicaţi 174 de copii.

Majoritatea copiilor au fost consiliaţi şi reintegraţi în familie, însă pentru o parte Serviciul pentru situaţii de urgenţă de la nivelul DGASPC a instituit 41 de măsuri de protecţie, 32 în centre de plasamente şi 9 la asistenţi maternali. Ca de obicei, abuzurile întâlnite în rândurile minorilor au fost de mai multe tipuri, dar în cele mai multe cazuri copiii au fost neglijaţi şi bătuţi. Pentru cea mai frecventă formă de abuz, neglijenţa, s-au raportat 29 de cazuri, în care au fost implicaţi 67 de copii, iar pentru a doua, abuzul fizic, s-au înregistrat 25 de cazuri în care au fost bătuţi 38 de copii.

Abuzul emoţional, tot mai întâlnit

Pe locul al treilea, potrivit DGASPC, se situează cazurile de abuz emoţional, atunci când copiii stau într-o atmosferă de ceartă continuă. Pentru acest abuz, psihologii direcţiei au lucrat cu 12 copii, proveniţi din nouă familii diferite. În acelaşi timp, specialiştii au evaluat şi consiliat nouă minore implicate în acţiuni de trafic de persoane.

„Pentru astfel de situaţii suntem sesizaţi de poliţie, iar după ce se lucrează cu minorele implicate, ele rămân la noi cu un statut special. În trecut, am avut cazuri care după ce le-am reintegrat în familie, părinţii au reluat legătura cu proxeneţii fetelor şi ele iar au ajuns «la produs»“, a explicat Tiberiu Bantaş, purtător de cuvânt al DGASPC.

Continuare pe Ziarul de Iasi

Alte articole

Scandal intre consilierii pascaneni privind locuintele pentru tineri -VIDEO

Scandal in legislativul pascanean privind soarta a doua demersuri...

Probleme de mediu, la mai multe service-uri auto din Pașcani

Semnal de alarma ingrijorator privind incalcarea normelor de mediu...

ZERO TAXE PE SALARIUL MINIM (P)

Prețurile cresc în continuare vertiginos. În perioada aceasta, este...
Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow