23.5 C
Paşcani
duminică, iulie 3, 2022
Array

Statisticele gunoaielor. Sărbători cu moderaţie la Paşcani

Păşcănenii nu mai fac risipă de mâncare. Cel puţin aşa spune directorul Eco Salubritatea din Municipiu care în zilele de sărbătoare a fost ridicat mai puţin gunoi chiar şi ca într-o zi normală. Aşa arată şi rapoartele. O altă variantă ar fi că am învăţat să fim mai economi iar ce a mai rămas prin frigider să fie folosit pentru preparearea unei pizza, de exemplu.

gunoi

Au trecut sărbătorile de iarnă, iar pubelele de gunoi nu au mai fost aşa de încărcate ca în alţi ani, în aceeaşi perioada. Ele au fost golite, conform programului, de către muncitorii de la societatea de salubritate din Municipiu. De exemplu, în a doua zi de sărbătoare, de Crăciun şi Revelion, a fost ridicat din locurile special amenajate cu 2 tone mai puţin faţă de o zi normală.

Au fost aruncate la gunoi alimente, ambalaje, cartoane şi îmbrăcăminte. Oamenii străzii sunt cei care profită. Însă de această dată nu au mai găsit aşa multe. Aceştia căutau azi dimineaţă prin tomberoane, dar au plecat dezamăgiţi. Au găsit resturi de mămăligă.

Directorul Eco Salubritate Paşcani, Eduard Dumea, crede că păşcăneanul e mai cumpătat la cumpărături şi nu mai face exces chiar şi atunci când sunt reduceri. Cumpără doar strictul necesar.

Record de gunoi adunat din pubelele din Paşcani a fost pe data de 22 decembrie. În acea zi aproape 40 de tone de gunoi menajer a fost strâns.

Dacă mai aveţi bucăţi de friptură sau preparate prin frigider, bucătării recomandă să le reintegrăm în mâncăruri noi sau dacă nu vrem să ne mai complicăm, să le oferim celor sărmani.

Un studiu al ONU arată că omenirea aruncă anual până la 50% din mâncare, adică 1,3 miliarde de tone de alimente, în timp ce, în lume, un miliard de oameni mor de foame în fiecare an.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow