17.3 C
Paşcani
joi, septembrie 28, 2023
Array

Statisticele arată ca avem mai puțini șomeri

Proverbul „Ai carte, ai parte” se adevereste inca o data. Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca Iasi arata ca cei mai multi someri in plata au studii gimnaziale sau cel mult profesionale. Mai mult, comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut, numarul somerilor care sunt in evidente a scazut. In orasul Harlau, in ciuda zvonurilor care spun ca tinerii ar trebui sa se orienteze din ce in ce mai mult spre scolile profesionale si nu catre universitati, din totalul de 465 de someri, doar 8 persoane au studii superioare. Restul celor care nu au un loc de munca, au absolvit o scoala postliceeala sau liceu.

Cei mai putini locuitorii fara un loc de munca sunt in Targu Frumos. Vorbim aici de un numar total de 206 persoane somere, din care jumatate cu o scoala profesionala si 12 cu studii superioare.

In municipiul Pascani situatia persoanele care nu au loc de munca este drastica. Circa 750 de locuitori sunt someri, din care mai mult de jumatate au absolvit o scoala profesionala iar circa 100 de persoane detin o diploma de studii superioare.

Mentionam ca in ultima perioada cele mai multe posturi de munca se gasesc in domeniul confectiilor si constructiilor. De asemenea, cei mai curajosi pot sa opteze pentru un loc de munca in strainatate.
In realitate, situatia este mult mai dramatica in randul celor care nu au un job, asta pentru ca nu toata lumea primeste indemnizatie de somer.

Alte articole