20.3 C
Paşcani
vineri, iunie 18, 2021
20.3 C
Paşcani
vineri, iunie 18, 2021
More
  Array

  Statistica ingrijoratoare: Pascaniul pe primul loc la numarul de furturi si la distrugerea padurilor

  Ultimele știri

  Situatie ingrijoratoare a padurilor din zona municipiului Pascani, acesta se afla pe primul loc la furturile de material lemnos din judetul Iasi.

  S-a ajuns aici din cauza mai multor deficiente ale sistemului romanesc, oamenii care apara legea au de multe ori mainile legate, ei aplica amenzi dar infractorii nu patesc nimic. Un alt punct slab este reprezentat de catre lipsa de informare a cetatenilor care detin suprafete de paduri in legatura cu modul in care acestia pot sau nu taia arbori.

  Ocolul silvic Pascani, a fost cel mai des vizitat de hotii de lemne, de unde s-au taiat peste 1.000 de metri cubi de lemn. Pe locul imediat inferior se afla Ocolul Harlau, cu 294 de metri cubi de lemn si Ocolul Silvic Ciurea, de unde s-au taiat 275 de metri cubi de masa lemnoasa. Suprafata totala de paduri pe care Ocolul Silvic Pascani le detinea inainte de revolutie era de 14.047 de hectare, acum la stat mai sunt doar 5490 ha.

  Proprietarii de paduri din zona Pascani nu si-au facut contracte de paza cu Ocolul Silvic, din cauza costurilor foarte ridicate, astfel 2264 ha nu sunt asigurate in momentul de fata.

  Ocolul Silvic Pascani dispune de 27 de padurari care asigura paza in domeniile arondate. Acestia, au aplicat in 2012, 165 de contraventii cu o valoare toatala de 106.460 ron dintre care 148 pentru arbori taiati ilegal.

  Mai mult, un padurar din Cantonul Vanatori, Todiresti, nu a supravegheat corect suprafata de padure pentru care a fost angajat iar acum este bun de plata. Este vorba despre Razvan Doicu, al carui contract de munca a fost desfacut pentru ca nu a resusit sa justifice 200 mc material lemnos, producand o paguba de aproximativ 200 milioane lei vechi.

  Ce părere ai?

  Meteo

  Paşcani
  cer acoperit de nori
  20.3 ° C
  20.8 °
  19.1 °
  94 %
  5.8kmh
  100 %
  vin
  21 °
  sâm
  19 °
  Dum
  23 °
  lun
  26 °
  mar
  28 °

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  OPINII

  Un sistem putred, in care omul nu conteaza!

  Urmăresc cu uimire șirul evenimentelor privitoare la copiii obligați să meargă pe jos, printre mașini, câțiva km zilnic, până la locația provizorie, după ce...

  Politica si cadourile pentru copii

  Festivitatile programate la Pascani pentru Ziua Nationala a Romaniei sunt blocate. Daca vineri nu se va intampla o minune, pe 1 Decembrie nu vor mai...

  Administratie si politica, fara suflet

  PSD Pașcani a uitat să facă politică în cei 8 ani de zile cât a fost la putere.  S-a văzut și la ședința în...

  PULSUL ZILEI

  Nu esti conectat la internet