More

  Statistica ingrijoratoare: Pascaniul pe primul loc la numarul de furturi si la distrugerea padurilor

  Array

  Situatie ingrijoratoare a padurilor din zona municipiului Pascani, acesta se afla pe primul loc la furturile de material lemnos din judetul Iasi.

  S-a ajuns aici din cauza mai multor deficiente ale sistemului romanesc, oamenii care apara legea au de multe ori mainile legate, ei aplica amenzi dar infractorii nu patesc nimic. Un alt punct slab este reprezentat de catre lipsa de informare a cetatenilor care detin suprafete de paduri in legatura cu modul in care acestia pot sau nu taia arbori.

  Ocolul silvic Pascani, a fost cel mai des vizitat de hotii de lemne, de unde s-au taiat peste 1.000 de metri cubi de lemn. Pe locul imediat inferior se afla Ocolul Harlau, cu 294 de metri cubi de lemn si Ocolul Silvic Ciurea, de unde s-au taiat 275 de metri cubi de masa lemnoasa. Suprafata totala de paduri pe care Ocolul Silvic Pascani le detinea inainte de revolutie era de 14.047 de hectare, acum la stat mai sunt doar 5490 ha.

  Proprietarii de paduri din zona Pascani nu si-au facut contracte de paza cu Ocolul Silvic, din cauza costurilor foarte ridicate, astfel 2264 ha nu sunt asigurate in momentul de fata.

  Ocolul Silvic Pascani dispune de 27 de padurari care asigura paza in domeniile arondate. Acestia, au aplicat in 2012, 165 de contraventii cu o valoare toatala de 106.460 ron dintre care 148 pentru arbori taiati ilegal.

  Mai mult, un padurar din Cantonul Vanatori, Todiresti, nu a supravegheat corect suprafata de padure pentru care a fost angajat iar acum este bun de plata. Este vorba despre Razvan Doicu, al carui contract de munca a fost desfacut pentru ca nu a resusit sa justifice 200 mc material lemnos, producand o paguba de aproximativ 200 milioane lei vechi.

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Aceasta este casa din Cristesti în care a copilărit una dintre cele mai frumoase femei din lume! Dintr-o familie simplă de agricultori, a ajuns...

  Iașul are cu ce se mândri. Una dintre cele mai frumoase femei din lume e de loc dintr-o comună din Iași. Tânăra de o...

  Teribilismul unui tânăr putea face o victimă. O piatră aruncată în geamul unui vagon a ricoșat într-o pasageră

  La data de 7 martie a.c., poliţiştii din cadrul Postului de Poliţie Transporturi Feroviare Paşcani au identificat un tânăr din comuna Stolniceni Prăjescu, bănuit...

  Eliza Rianna Rusu din Pașcani a ridicat juriul Românii au talent în picioare: ”Nu ai cum să cânți așa!” VIDEO

  Momentul care i-a ridicat în picioare de jurații de la Românii au Talent. O adolescentă de numai 14 ani i-a cucerit pe Andra și Smiley...

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI