Operatorul judetean de salubritate ar urma sa isi inceapa activitatea de colectare si transport a deseurilor menajere din Pascani, cel tarziu din luna august a acestui an. Este estimarea reprezentantilor asociatie judetene ADIS dupa ce in aceste zile a fost desemnata firma castigatoare a licitatiei pentru operarea statiilor de transfer si a instalatiilor de sortare compostare si tratare a deseurilor, de la Ruginoasa, Baltati si Harlau. Contractul in valoare de 40 de milioane Euro urmeaza sa fie incheiat in cateva saptamani de zile pentru o perioada de cinci ani iar pana in luna august sa fie facute angajarile.

Noul operator de salubritate va transporta deseurile din Pascani la statia de la Ruginoasa,  cele din Targu Frumos la statia din Baltati iar cele de la Hirlau la statia din apropierea orasului. Unitatea de langa Pascani este cea mai mare, cu o capacitate de 44 000 tone/an pentru transfer si 10 000 tone/an pentru sortarea deseurilor reciclabile. Ce ramane va fi transportat si depozitat la groapa ecologica de la Iasi.

Pana atunci societatea din Pascani trebuie sa asigure in continuare serviciile de colectare si transport a deseurilor menajere. Directorul societatii a solicitat Consiliului local  majorarea tarifului de colectare si transport cu peste 40% de la 133 la 189, 58 lei mc. Leonard Ursu sustine ca societatea a inregistrat in ultimele doua luni ale anului o pierdere de circa 400 000 lei de cand a fost inlocuita plata pe factura cu taxa de salubritate la persoanele juridice. Asta deaorece in taxe sunt incluse cheltuielile  mai mici de transport a gunoiului menajer, doar pentru cel rezultat in urma selectarii la statia de la Ruginoasa. In momentul de fata tot gunoiul colectat este transportat si depozitat la Iasi.

 

Slider


Slider