More

  Start pentru înscrierile la clasa pregătitoare – VEZI VIDEO

  Array

  Au inceput inscrierile copiilor la clasele pregatitoare. Astazi, 24 februarie este prima zi, iar dosarele pot fi depuse pana la jumatatea lunii martie.

  inscieri cls pregatitoare 1

  Astazi, in prima zi de inscriere a copiilor pentru clasa pregatitoare, la una dintre cele mai solicitate scoli din Pascani s-au prezentat peste 30 de parinti cu micuti, numarul locurilor disponibile fiind de 100. Fata de anii trecuti, parintii nu se mai inghesuie din prima zi, pentru ca stiu ca au un loc asigurat, iar timpul de inscriere este mai lung, pana pe 14 martie, programul fiind de luni pana vineri, intre orele 8.00 – 20.00 si sambata intre orele 8.00 – 13.00.

  In judetul Iasi sunt disponibile 8.600 de locuri.

  Dosarul de inscriere trebuie sa contina certificatul de nastere, in copie, a micutului; buletinul de identitate a unui dintre parinti; aviz medical si o cerere tip.

  Emotionati ca isi dau copii la scoala, acesti parinti au venit dis de dimineata la scola de care apartin, respectiv Liceul Teoretic „Miron Costin” Pascani pentru a depune dosarul de inscriere, dar si pentru evaluarea micutilor la testul psihotematic.

  Denis are 6 anisori si din toamna va merge la scoala. Este nerabdator. Astazi s-a invoit de la gradinita pentru a da testarea psihotematica, care i s-a parut foarte usoara.

  Emotioanti au asteptat si acesti parinti pe micutii lor sa iasa de la testare. Liceul Teoretic „Miron Costin” din Pascani fiind centrul a tuturor gradinitelor din Munciipiu, dar a comunelor din imprejurimi.

  Andreea a fost si ea testata de catre psihologii din centru. Testul este unul foarte simplu si consta in cateva intrebari usoare, adresate copiilor sub forma de joc: sa recunoasca culorile, literele sau cifrele.

  inscieri cls pregatitoare 2

  Psihologii spun ca micutii sunt foarte incantati de test, iar cei mai multi dintre ei il trec cu brio. Intrebarile se regasec in programa de gradinita.

  psiholog Claudia Radu

  A doua etapă de înscriere în clasa pregătitoare are loc din 24 martie pana pe 4 aprilie. Atunci vor fi despuse cererile-tip de înscriere la secretariatul unităţii de învăţământ aflate pe prima poziţie dintre cele trei opţiuni exprimate pentru etapa a doua, de către părinţii copiilor care nu au fost cuprinşi în nicio unitate de învăţământ în etapa anterioară sau care nu au participat la prima etapă. www.bittv.info

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Primăria Hălăucești dotează elevii cu tablete luate pe fonduri europene

  După Tătăruşi şi Lespezi, care, la fel ca municipiul Iaşi, n-au mai aşteptat tabletele promise de guvern şi au alocat bani din bugetele proprii,...

  Anunt de pierdere

  Pierdut Registru Unic de Control cu nr. 2140772 al firmei II ILIOAIA IONUT,  CUI 28272803. Il declar nul!

  Casieria din orașul Hârlău va fi închisă pe data de 20 ianuarie 2021

  APAVITAL aduce la cunoștința utilizatorilor săi că pe data de 20 ianuarie 2021, casieria din Hârlău, strada Petru Rareș nr. 5, bloc 4, scara...

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI