25.4 C
Paşcani
duminică, iulie 25, 2021
25.4 C
Paşcani
duminică, iulie 25, 2021
Array

Start pentru înscrierile la clasa pregătitoare – VEZI VIDEO

Ultimele știri

Au inceput inscrierile copiilor la clasele pregatitoare. Astazi, 24 februarie este prima zi, iar dosarele pot fi depuse pana la jumatatea lunii martie.

inscieri cls pregatitoare 1

Astazi, in prima zi de inscriere a copiilor pentru clasa pregatitoare, la una dintre cele mai solicitate scoli din Pascani s-au prezentat peste 30 de parinti cu micuti, numarul locurilor disponibile fiind de 100. Fata de anii trecuti, parintii nu se mai inghesuie din prima zi, pentru ca stiu ca au un loc asigurat, iar timpul de inscriere este mai lung, pana pe 14 martie, programul fiind de luni pana vineri, intre orele 8.00 – 20.00 si sambata intre orele 8.00 – 13.00.

BIT TV START PENTRU INSCRIERILE LA CLASA PREGATITOARE

In judetul Iasi sunt disponibile 8.600 de locuri.

Dosarul de inscriere trebuie sa contina certificatul de nastere, in copie, a micutului; buletinul de identitate a unui dintre parinti; aviz medical si o cerere tip.

Emotionati ca isi dau copii la scoala, acesti parinti au venit dis de dimineata la scola de care apartin, respectiv Liceul Teoretic „Miron Costin” Pascani pentru a depune dosarul de inscriere, dar si pentru evaluarea micutilor la testul psihotematic.

Denis are 6 anisori si din toamna va merge la scoala. Este nerabdator. Astazi s-a invoit de la gradinita pentru a da testarea psihotematica, care i s-a parut foarte usoara.

Emotioanti au asteptat si acesti parinti pe micutii lor sa iasa de la testare. Liceul Teoretic „Miron Costin” din Pascani fiind centrul a tuturor gradinitelor din Munciipiu, dar a comunelor din imprejurimi.

Andreea a fost si ea testata de catre psihologii din centru. Testul este unul foarte simplu si consta in cateva intrebari usoare, adresate copiilor sub forma de joc: sa recunoasca culorile, literele sau cifrele.

inscieri cls pregatitoare 2

Psihologii spun ca micutii sunt foarte incantati de test, iar cei mai multi dintre ei il trec cu brio. Intrebarile se regasec in programa de gradinita.

psiholog Claudia Radu

A doua etapă de înscriere în clasa pregătitoare are loc din 24 martie pana pe 4 aprilie. Atunci vor fi despuse cererile-tip de înscriere la secretariatul unităţii de învăţământ aflate pe prima poziţie dintre cele trei opţiuni exprimate pentru etapa a doua, de către părinţii copiilor care nu au fost cuprinşi în nicio unitate de învăţământ în etapa anterioară sau care nu au participat la prima etapă. www.bittv.info

Ce părere ai?

Meteo

Paşcani
cer senin
25.4 ° C
26.3 °
22.2 °
54 %
3kmh
4 %
Dum
27 °
lun
29 °
mar
27 °
mie
31 °
joi
35 °

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Un sistem putred, in care omul nu conteaza!

Urmăresc cu uimire șirul evenimentelor privitoare la copiii obligați să meargă pe jos, printre mașini, câțiva km zilnic, până la locația provizorie, după ce...

Politica si cadourile pentru copii

Festivitatile programate la Pascani pentru Ziua Nationala a Romaniei sunt blocate. Daca vineri nu se va intampla o minune, pe 1 Decembrie nu vor mai...

Administratie si politica, fara suflet

PSD Pașcani a uitat să facă politică în cei 8 ani de zile cât a fost la putere.  S-a văzut și la ședința în...

PULSUL ZILEI