16.9 C
Paşcani
miercuri, iulie 6, 2022
Array

Start pentru finanţarea din bugetul local a proiectelor de interes public

primaria-pascani

Pasi timizi pentru finantarea ONG-urilor din Pascani. Dupa ce au fost aprobate, in bugetul local, sume modeste pentru cofinantarea proiectelor derulate de organizatiile neguvernamentale si chiar de persoanele fizice, legislativul pascanean a stabilit in sedinta de la sfarsitul saptamanii trecute, regulile de depunere si finantare a proiectelor.

In acest sens au fost aprobate 4 ghiduri, unul pentru activitatile culturale, altul pentru cele sociale, pentru activitati sportive si pentru culte. Astfel, bisericile din Municipiu vor beneficia de 120.000 lei, in timp ce pentru restul activitatilor a fost alocata o suma de 4 ori mai mica, adica doar 30.000 lei.

Reprezetantii Primariei sustin ca in cateva zile ar urma sa fie stabilita componenta comisiei de evaluare si sa fie dat startul sesiunii de primire a proiectelor. Pot cere finantare de la bugetul local, atat organizatiile non-profit cat si persoanele fizice care reusesc sa scrie un proiect de interes public si sa asigure cofinantarea lui in proportie de 10%. Banii ar urma sa fie alocati in 3-4 transe dupa semnarea cotractului de finatare.

Este pentru prima data cand va fi aplicata acesta procedura, pana acum, majoritatea sumelor alocate pentru astfel de activitati fiind impartiti in mod arbitrar de ordonatorul principal de credite.

Mentionam ca este foarte posibil ca pana la sfarsitul anului sa mai aiba loc inca o sesiune de finanatare pentru ONG-uri, in urma unei rectificari bugetare, daca numarul proiectelor de iteres public va depasi suma alocata initial. ziarulorizont.info

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow