More

  Start pentru depunerea cererilor de despagubiri din cauza secetei

  Array

  Incepand de astazi fermierii pascaneni pot depune cereri pentru compensarea pierderilor de producţie înregistrate în anul agricol 2011-2012 din cauza secetei. Suma maximă a sprijinului financiar este chivalentul în lei a 7.500 euro pentru fiecare beneficiar, conform anuntului facut de anunţat luni Ministerul Agriculturii.

  Cererile pot fi depuse la sediul APIA din Pascani, până la data de 15 octombrie 2012, iar sprijinul va fi acordat îndcepând cu data de 1 noiembrie 2012.
  Potrivit ministerului, ajutorul stabilit de actul normativ se acordă producătorilor din domeniul vegetal şi compensează o parte din pierderea producţiei destinată autoconsumului.

  Beneficiarii sunt fermieri persoane fizice, persoane fizice autorizate, intreprinderi individuale şi întreprinderi familiale, persoane juridice precum şi orice forme asociative cu sau fără personalitate juridică care deţin suprafeţe de culturi agricole în teren arabil şi au înfiinţat culturi în toamna anului 2011,primăvara anului 2012.

  Cuantumul ajutorului este de 100 de lei pe hectar şi se acordă pentru suprafeţe cuprinseîntre un hectar şi maximum 10 hectare inclusiv.
  Suma maximă a sprijinului financiar nu poate depăşi echivalentul în lei a 7.500 europentru fiecare beneficiar, iar resursele financiare necesare aplicării schemei de ajutor sunt de aproximativ 42,8 milioane euro şi se asigură de la bugetul de stat.
  Mentionam ca pana in prezent la Serviciul Agricol de la Primaria Pascani au fost depuse doar 4 cereri, toate din partea unor societati comerciale, suprafata distrusa de seceta fiind de cca 1700 de ha.

  Orizont.info

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Peste un milion de teste rapide Covid-19 vor ajunge în școli. Peste 4.000 au fost făcute până acum

  4.375 de teste au fost folosite până în prezent în şcoli, 92% dintre acestea având rezultat negativ, a anunţat Ministerul Sănătăţii, vineri, într-un comunicat...

  În martie începe recensământul de probă al populației. Amenzi pentru românii care refuză să participe

  În martie, începe recensământul de probă al populației. Noutatea este că cei selectați vor avea posibilitatea să completeze singuri, on-line, formularul cu întrebări.   Există desigur...

  Elevii de la ,,Miron Costin” premiați la Concursul Internațional Pro-Lectura

  C.P. La inițiativa Asociației Generale a Învățătorilor din Republica Moldova, semestrul al II-lea a debutat sub semnul competitivității, Concursul Internațional Pro Lectura aliniind la...

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI

  Înapoi
  Discuta pe Facebook
  Discuta pe Whatsapp