15.8 C
Paşcani
vineri, iunie 9, 2023
Array

Start pentru depunerea cererilor de despagubiri din cauza secetei

Incepand de astazi fermierii pascaneni pot depune cereri pentru compensarea pierderilor de producţie înregistrate în anul agricol 2011-2012 din cauza secetei. Suma maximă a sprijinului financiar este chivalentul în lei a 7.500 euro pentru fiecare beneficiar, conform anuntului facut de anunţat luni Ministerul Agriculturii.

Cererile pot fi depuse la sediul APIA din Pascani, până la data de 15 octombrie 2012, iar sprijinul va fi acordat îndcepând cu data de 1 noiembrie 2012.
Potrivit ministerului, ajutorul stabilit de actul normativ se acordă producătorilor din domeniul vegetal şi compensează o parte din pierderea producţiei destinată autoconsumului.

Beneficiarii sunt fermieri persoane fizice, persoane fizice autorizate, intreprinderi individuale şi întreprinderi familiale, persoane juridice precum şi orice forme asociative cu sau fără personalitate juridică care deţin suprafeţe de culturi agricole în teren arabil şi au înfiinţat culturi în toamna anului 2011,primăvara anului 2012.

Cuantumul ajutorului este de 100 de lei pe hectar şi se acordă pentru suprafeţe cuprinseîntre un hectar şi maximum 10 hectare inclusiv.
Suma maximă a sprijinului financiar nu poate depăşi echivalentul în lei a 7.500 europentru fiecare beneficiar, iar resursele financiare necesare aplicării schemei de ajutor sunt de aproximativ 42,8 milioane euro şi se asigură de la bugetul de stat.
Mentionam ca pana in prezent la Serviciul Agricol de la Primaria Pascani au fost depuse doar 4 cereri, toate din partea unor societati comerciale, suprafata distrusa de seceta fiind de cca 1700 de ha.

Orizont.info

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow