9.1 C
Paşcani
marți, septembrie 21, 2021
Array

Start pentru completarea dosarelor de ajutor la încălzire

Veste buna pentru pascanenii cu probleme financiare! Dupa ce au asteptat cu sufletul la gura sa depuna dosarele pentru subventiile la caldura, astazi, 21 octombrie, s-a dat startul la depunerea cererilor pentru pentru ajutoarele la incalzire.
Asadar, dis de dimineata, Ghiseul Unic din cadrul Primariei Pascani a fost luat cu asalt de catre pascanenii care vor ajutorul de încălzire si este acordat din 1 noiembrie timp de 5 luni. Printre pascaneni s-a aflat si o femeie din Lunca Pascani care a spus ca fara aceasta subventie acordata de stat, nu s-ar descurca sa treaca perioada de iarna, fara sa nu faca datorii.

Una din noutatile din acest an este ca nu doar cei care se încălzesc cu gaze naturale și lemne vor beneficia de ajutor, ci și cei care folosesc încălzirea cu energia electrică. Cererile vor putea fi depuse la centrele de primire până la mijlocul lunii viitoare, iar pentru a evita aglomeratia, fisele pot fi gasite si la Asociatiile de Proprietari sau RAGCL, insa pot fi descarcate si de pe site-ul Primariei Pascani.

Cereri de incalzireDeoarece in acest an formularul cerere-declaratie pe propria raspundere pentru acordarea unor drepturi de asistenta sociala este complicat, intr-o sedinta de instruire, secretarul Mircea Zuzan a explicat angajatilor din Primariei si RAGCL care se vor ocupa de primirea si verificarea dosarelor, cum sa fie completat corect formularul ce cuprinde peste 10 pagini.

Anul trecut, au primit ajutor pentru încălzirea locuinţei peste 4.000 de familii din Municipiu, in acesta an, dupa spusele secretarului, din cauza conditiilor drastice de acordare, numarul beneficiarilor va fi injumatatit.

Principala conditie la acordarea ajutoarelor este ca venitul net pe membru de familie sa fie sub 786 de lei sau 1.082 de lei pentru persoanele singure. Plafonul maxim este valabil in cazul incalzirii centralizate. In celelalte cazuri, venitul pana la care se da subventia este de 615 lei pe membru de familie.

Nu vor beneficia de ajutoare persoanele care au masini sau motociclete cumparate in ultimii 10 ani, mai multe cladiri in proprietate, depozite bancare mai mari de 3.000 de lei ori terenuri de peste 1.000 de metri patrati. ziarulorizont.info

DE LA ACELAȘI AUTOR

Două săptămâni de teste la gimnaziu și liceu, în toate școlile din județ

Nici bine nu a inceput scoala ca pe elevii din Pascani, Targu Frumos, Harlau si comunele din...

Ce se întâmplă cu dosarele de daună ale șoferilor care au RCA la City Insurance. Anunțul Fondului de Garantare

Fondul de Garantare a Asiguraţilor primeşte, de luni, cereri de deschidere a dosarelor de daună din partea...

Două ore și jumătate de acțiune la Pașcani. Polițiștii și jandarmii au dat amenzi

La data de 19 septembrie a.c., în intervalul orar 10.00 – 12.30, poliţiştii din cadrul Poliţiei Municipiului...

Șofer băut prins în Târgu Frumos de un polițist aflat în timpul liber

La data de 19 septembrie a.c., un poliţist aflat în timpul liber a depistat un bărbat de...

METEO

ALTE ȘTIRI

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Să fim oameni, nu roboți!

Uitați-vă cu atenție în jurul vostru! În fiecare scară de bloc, pe orice stradă din suburbii este...

PULSUL ZILEI