5.8 C
Paşcani
sâmbătă, decembrie 10, 2022
Array

Start pentru completarea dosarelor de ajutor la încălzire

Veste buna pentru pascanenii cu probleme financiare! Dupa ce au asteptat cu sufletul la gura sa depuna dosarele pentru subventiile la caldura, astazi, 21 octombrie, s-a dat startul la depunerea cererilor pentru pentru ajutoarele la incalzire.
Asadar, dis de dimineata, Ghiseul Unic din cadrul Primariei Pascani a fost luat cu asalt de catre pascanenii care vor ajutorul de încălzire si este acordat din 1 noiembrie timp de 5 luni. Printre pascaneni s-a aflat si o femeie din Lunca Pascani care a spus ca fara aceasta subventie acordata de stat, nu s-ar descurca sa treaca perioada de iarna, fara sa nu faca datorii.

Una din noutatile din acest an este ca nu doar cei care se încălzesc cu gaze naturale și lemne vor beneficia de ajutor, ci și cei care folosesc încălzirea cu energia electrică. Cererile vor putea fi depuse la centrele de primire până la mijlocul lunii viitoare, iar pentru a evita aglomeratia, fisele pot fi gasite si la Asociatiile de Proprietari sau RAGCL, insa pot fi descarcate si de pe site-ul Primariei Pascani.

Cereri de incalzireDeoarece in acest an formularul cerere-declaratie pe propria raspundere pentru acordarea unor drepturi de asistenta sociala este complicat, intr-o sedinta de instruire, secretarul Mircea Zuzan a explicat angajatilor din Primariei si RAGCL care se vor ocupa de primirea si verificarea dosarelor, cum sa fie completat corect formularul ce cuprinde peste 10 pagini.

Anul trecut, au primit ajutor pentru încălzirea locuinţei peste 4.000 de familii din Municipiu, in acesta an, dupa spusele secretarului, din cauza conditiilor drastice de acordare, numarul beneficiarilor va fi injumatatit.

Principala conditie la acordarea ajutoarelor este ca venitul net pe membru de familie sa fie sub 786 de lei sau 1.082 de lei pentru persoanele singure. Plafonul maxim este valabil in cazul incalzirii centralizate. In celelalte cazuri, venitul pana la care se da subventia este de 615 lei pe membru de familie.

Nu vor beneficia de ajutoare persoanele care au masini sau motociclete cumparate in ultimii 10 ani, mai multe cladiri in proprietate, depozite bancare mai mari de 3.000 de lei ori terenuri de peste 1.000 de metri patrati. ziarulorizont.info

Alte articole

Ședință pentru amenajarea unei piste pentru biciclete în Hârlău

Ședință extraordinară vineri, 9 decembrie, în Hârlău. Aleșii locali...

Tradiții mironiste de Crăciun

C.P. Două evenimente care anunță sosirea Crăciunului sunt în...

Spectacol umanitar la Mogoșești-Siret, pe 16 decembrie

Spectacol umanitar la Mogoșești-Siret, pe 16 decembrie, de la...
Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow