13.5 C
Paşcani
marți, mai 30, 2023
Array

Start in proiectul privind cresterea sigurantei in zona Vale. Unde urmeaza sa fie amplasate camere de luat vederi, din bani europeni

Adminsitratia locala din Pascani a intrat in faza de implementare a Planului Integral de Dezvoltare Urbana. Prima parte din acest proiect va debuta saptamana viitoare si se numeste “Cresterea Sigurantei si Prevenirea Ciminalitatii in Zona de Actiune a Municipiului Pascani, Prin Achizitionarea de Echipamente Specifice si Amenajarea unui Centru de Supraveghere”.

Astazi, 18 septembrie la sala de conferinte a Primariei Pascani, a avut loc o conferinta de presa la care au participat autoritatile locale: primarul Dumitru Pantazi, administratorul public Gica Zanet, consilierul local Marius Pintilie, consilierul local Neculai Enea, echipa de implementare a proiectului in frunte cu Laura Pascu si o parte din cei care vor fi implicati in sistemul de monitorizare si de combatere a infractionalitatii: seful Politiei Pascani Mihai Nacuta, seful politiei locale Vasile Avasiloaiei dar si reprezentanti ai scolilor din apropierea acestor puncte de monitorizare.

Dupa prezentarea proiectului, prezentare care nu a spus nimic nou din ce nu se stia, au urmat o serie de intrebari legate de acest proiecte din partea consilierului Marius Pintilie. Intrebarile au fost legate de partea tehnica a acestor camere de supravegheat si despre personalul care se va ocupa de monitorizare, raspunsurile din partea specialsitilor fiind neconcludente.

 

Dupa implementarea proiectului monitorizarea camerelor de supraveghere va fi facuta de catre Politia Locala, iar datele vor fi strict confidentiale. In urma discutiilor se pare ca vor mai fi necesari inca 4 angajati la Politia locala pentru a se ocupa de acest lucru.

Astfel, vor fi montate camere de supraveghere in urmatoarele zone: intersectia strazii Ceferistilor cu strada Garii, Colegiul National Tehnic “Unirea”, Liceul “Miron Costin”, Grup Scolar “Mihai Busuioc”, Esplanada si Scarile (care din ele nu precizeaza) si Parcul Municipal.

 

Mentionam ca obiectivul declarat al  acestui proiect este reducerea criminalitatii sociale si cresterea sigurantei cetatenilor din Pascani.  Proiectul in valoare de 752.705,82 lei, este finantat din trei surse: 473.356 lei din fonduri europene, 103.979 lei  de la Guvern  175.370, cheltuieli neeligibile de la bugetul local.

 

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow