17.9 C
Paşcani
marți, august 3, 2021
17.9 C
Paşcani
marți, august 3, 2021
Array

Start confruntării electorale. Ce-i interzis în cursa pentru europarlamentare

Vineri se dă startul campaniei pentru alegerile europarlamentare, care se încheie în 24 mai. Cincisprezece partide și alianțe, dar și opt independenți își dispută mandatele de europarlamentari. 30 de zile au la dispoziție candidații pentru a convinge electoralul să le dea votul.
Pe 24 mai, la ora 7:00, campania se va încheia. Alegătorii vor fi chemați la urne pe 25 mai, de la ora 7:00. Puteți să votați până la ora 21:00.
Candidații, alianțele și partidele care participă la alegeri își pot exprima opiniile în mod liber și fără nicio discriminare, prin mitinguri, adunări, marșuri, precum și prin intermediul mass-media. În schimb, sunt interzise acțiunile de campanie electorală în unitățile militare, în unitățile de învățământ, în timpul programului de învățământ, în sediile reprezentanțelor diplomatice, precum și în penitenciare. Primarii trebuie să asigure candidaților, în mod nediscriminatoriu, spații corespunzătoare pentru a se întâlni cu alegătorii. După ce campania electorală se încheie, este obligatorie îndepărtarea materialelor electorale de orice tip din și de pe clădirea sediului secției de votare, scrie Agerpres.

Ce-i interzis

În plus, sunt interzise afișele electorale care combină culorile într-o succesiune care reproduce drapelul României sau al altui stat. De asemenea, este interzis afișajul în scop electoral prin aplicarea pe pereții sau pilonii de susținere a podurilor, tunelurilor, viaductelor, pe indicatoarele rutiere, panourile de orientare și informare rutieră, precum și pe sistemele electronice de reglementare a circulației. Folosirea minorilor cu vârsta sub 16 ani pentru distribuirea sau amplasarea de materiale de propagandă electorală este interzisă.
Pentru alegerile europarlamentare vor fi organizate 18.532 de secții de votare în România. În străinătate, vor fi 190 de secții.

PDL, cap de listă

PDL este primul pe buletinul de vot, fiind urmat de Partidul Mișcarea Populară, UDMR, Alianța PSD-UNPR-PC, PNL, PRM, Alianța Națională a Agricultorilor, Partidul Dreptății Sociale, Partidul Noua Republică, Partidul Verde, Partidul Forța Civică, Partidul Ecologist Român, Partidul Alternativa Socialistă, Partidul Național Țărănesc Creștin Democrat, Partidul Poporului — Dan Diaconescu și independenții Corina Georgiana Ungureanu, Constantin Filip Titian, Dănuț Liga, Paul Purea, Pericle Iulian Capsali, Costea Peter, Mircea Diaconu și Valentin Dăeanu.

Ce părere ai?

Meteo

Paşcani
nori împrăștiați
17.9 ° C
18.3 °
16.2 °
88 %
2.2kmh
30 %
mar
26 °
mie
28 °
joi
34 °
vin
27 °
sâm
26 °

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Un sistem putred, in care omul nu conteaza!

Urmăresc cu uimire șirul evenimentelor privitoare la copiii obligați să meargă pe jos, printre mașini, câțiva km zilnic, până la locația provizorie, după ce...

Politica si cadourile pentru copii

Festivitatile programate la Pascani pentru Ziua Nationala a Romaniei sunt blocate. Daca vineri nu se va intampla o minune, pe 1 Decembrie nu vor mai...

Administratie si politica, fara suflet

PSD Pașcani a uitat să facă politică în cei 8 ani de zile cât a fost la putere.  S-a văzut și la ședința în...

PULSUL ZILEI