More

  Start confruntării electorale. Ce-i interzis în cursa pentru europarlamentare

  Array

  Vineri se dă startul campaniei pentru alegerile europarlamentare, care se încheie în 24 mai. Cincisprezece partide și alianțe, dar și opt independenți își dispută mandatele de europarlamentari. 30 de zile au la dispoziție candidații pentru a convinge electoralul să le dea votul.
  Pe 24 mai, la ora 7:00, campania se va încheia. Alegătorii vor fi chemați la urne pe 25 mai, de la ora 7:00. Puteți să votați până la ora 21:00.
  Candidații, alianțele și partidele care participă la alegeri își pot exprima opiniile în mod liber și fără nicio discriminare, prin mitinguri, adunări, marșuri, precum și prin intermediul mass-media. În schimb, sunt interzise acțiunile de campanie electorală în unitățile militare, în unitățile de învățământ, în timpul programului de învățământ, în sediile reprezentanțelor diplomatice, precum și în penitenciare. Primarii trebuie să asigure candidaților, în mod nediscriminatoriu, spații corespunzătoare pentru a se întâlni cu alegătorii. După ce campania electorală se încheie, este obligatorie îndepărtarea materialelor electorale de orice tip din și de pe clădirea sediului secției de votare, scrie Agerpres.

  Ce-i interzis

  În plus, sunt interzise afișele electorale care combină culorile într-o succesiune care reproduce drapelul României sau al altui stat. De asemenea, este interzis afișajul în scop electoral prin aplicarea pe pereții sau pilonii de susținere a podurilor, tunelurilor, viaductelor, pe indicatoarele rutiere, panourile de orientare și informare rutieră, precum și pe sistemele electronice de reglementare a circulației. Folosirea minorilor cu vârsta sub 16 ani pentru distribuirea sau amplasarea de materiale de propagandă electorală este interzisă.
  Pentru alegerile europarlamentare vor fi organizate 18.532 de secții de votare în România. În străinătate, vor fi 190 de secții.

  PDL, cap de listă

  PDL este primul pe buletinul de vot, fiind urmat de Partidul Mișcarea Populară, UDMR, Alianța PSD-UNPR-PC, PNL, PRM, Alianța Națională a Agricultorilor, Partidul Dreptății Sociale, Partidul Noua Republică, Partidul Verde, Partidul Forța Civică, Partidul Ecologist Român, Partidul Alternativa Socialistă, Partidul Național Țărănesc Creștin Democrat, Partidul Poporului — Dan Diaconescu și independenții Corina Georgiana Ungureanu, Constantin Filip Titian, Dănuț Liga, Paul Purea, Pericle Iulian Capsali, Costea Peter, Mircea Diaconu și Valentin Dăeanu.

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Șofer urmărit prin Pașcani, după ce a refuzat să oprească la semnalele polițiștilor

  Un sofer care a refuzat sa opreasca la semnalele politistilor rutieri a fost urmarit pe strazile municipiului Pascani, sambata, 23 ianuarie, in jurul orei...

  Avem confirmarea oficială: Și amenzile fiscale pot fi plătite, la jumătate din minimul legal, în 15 zile

  Parlamentarii au modificat recent o facilitate importantă pentru contribuabilii care primesc amenzi fiscale. A fost extins oficial termenul în care aceste sume pot fi...

  Virusul SARS-CoV-2 ar putea fi transmis chiar și după vaccinare, avertizează un oficial britanic

  Persoanele vaccinate anti Covid ar putea transmite virusul mai departe, avertizează adjunctul directorului medical al Marii Britanii, profesorul Jonathan Van-Tam, potrivit Mediafax, care citează BBC. Într-un articol...

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI