10.1 C
Paşcani
luni, noiembrie 29, 2021

Starlink va avea acoperire globală în septembrie

Serviciul de internet prin satelit, Starlink, şi-ar putea oferi, teoretic, serviciile în toată lumea din septembrie. Mai trebuie, însă, să obţină şi autorizaţiile necesare.

Preşdintele SpaceX, Gwynne Shotwell, spune că serviciul de internet prin satelit al companiei deţinute de Elon Musk, SpaceX, va avea acoperire globală în momentul în care va avea pe orbită 1.800 de sateliţi. Conform estimărilor făcute chiar de SpaceX, acest lucru se va întâmpla în luna septembrie a acestui an.

1.800 de sateliţi nu vor fi suficienţi pentru a oferi conexiuni de calitatea şi viteza pe care şi le-a proprus compania americană, însă, sunt suficienţi pentru a acoperi întreaga planetă. Conform documentelor oficiale, SpaceX vrea să lanseze 12.000 pentru serviciul Starlink.

Asta nu înseamnă că SpaceX va putea deja, din septembrie, să vândă abonamente la Starlink în toată lumea. Compania lui Musk mai trebuie să obţină şi autorizaţiile necesare pentru fiecare regiune în care vrea să funcţioneze.

În prezent, Starlink este disponibilă într-un număr mic de ţări, printre care Statele Unite, Marea Britanie şi Canada. Pe de altă parte, Starlink a înregistrat deja subsidiare în mai multe ţări, nu şi în România, deocamdată.

Primii utilizatori ai serviciului de internet prin satelit al Starlink s-au plâns de problema semnalului, care poate fi afectat de diverse obstacole, precum copaci sau stâlpi. Situaţia s-ar putea îmbunătăţi radical, pe măsură ce SpaceX va trimite din ce în ce mai mulţi sateliţi pe orbită.

Sursa TopIasi

DE LA ACELAȘI AUTOR

Gemuri și dulcețuri pentru iarnă – 10 rețete

Ne apropiem cu pași repezi de iarnă, așa că este timpul ideal pentru a face gemuri și...

Într-un sat din India fiecare nume e un cântec unic. Cum primesc sătenii melodia care îi va însoți toată viața

Într-un sat îndepărtat din Meghalaya, locuitorii au trei nume: un nume obișnuit, o melodie distinctă și o...

Ana Maria Popescu a fost declarată cea mai bună spadasină a lumii pentru a 5-a oară

Federația Internațională de Scrimă a desemnat-o pe Ana Maria Popescu cea mai bună spadasină a lumii. „Medalia olimpică...

Seful Inspectoratului de Politie Iasi, Costel Gîtlan, a fost înaintat la gradul de chestor de poliţie

Presedintele Romaniei, Klaus Iohannis, a semnat decretul prezidențial privind înaintarea în gradul profesional de chestor de politie...

METEO

ALTE ȘTIRI

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Să fim oameni, nu roboți!

Uitați-vă cu atenție în jurul vostru! În fiecare scară de bloc, pe orice stradă din suburbii este...

PULSUL ZILEI