26.3 C
Paşcani
joi, august 18, 2022

Stagiu de pregătire în Spania pentru un grup de elevi din Tg. Frumos

- Advertisement -

Un grup de elevi şi profesori de la Liceul Tehnologic „Petru Rareş” din Târgu Frumos desfăşoară în această perioadă un stagiu de mobilitate Erasmus în oraşul Granada din Spania în cadrul proiectului „O şansă pentru un loc de muncă în domeniul mecanică, textile, agricultură”.

Participanţii la această mobilitate, care se va încheia pe 23 aprilie, au drept obiectiv principal îmbunătăţirea rezultatelor învăţării, a competenţelor generale şi specializate ale viitorilor lucrători agricoli, mecanici auto şi confecţioneri produse textile, pe viitor dorindu-se ca aceştia să aibă o inserţie mai bună pe piaţa muncii.

Mai exact, conform obiectivelor proiectului, se doreşte formarea de abilităţi practice, îmbunătăţirea cunoştinţelor pentru obţinerea de produse agricole eco, realizarea de produse textile şi pregătirea automobilelor pentru exploatare. De asemenea, se doreşte îmbunătăţirea competenţelor personale şi lărgirea orizontului cultural pentru cei 39 de elevi participanţi.

De asemenea, se doreşte ca elevii participanţi să aibă o mai bună cunoaştere a pieţei de muncă din străinătate prin activităţile de la agenţi comerciali parteneri ai proiectului. În cadrul mobilităţii Erasmus participă 39 de levi din clasa a X-a şi a XI-a de la învăţământul profesional, 14 dintre aceştia din clasa a XI-a de la specializarea Mecanic auto, 5 din clasa a X-a de la aceeaşi specializare, 12 elevi din clasa a XI-a de la calificarea Confecţioner produse textile şi 8 elevi din clasa a XI-a de la calificarea Lucrător în agricultura ecologică. Elevii sunt însoţiţi de şase cadre didactice, iar limba de comunicare în cadrul proiectului este limba engleză.

Sursa Ziarul de Iasi

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow